اسلایدشوافغانستانجنگخبرسیاستنظامی

نگرانی اسلام‌آباد از احیا‌شدن قدرت هوایی طالبان

خبرگزاری دید: مقام‌ها و تحلیلگران پاکستانی نسبت به تلاش حکومت طالبان برای فعال‌سازی دوباره بگرام و دارایی‌های هوایی‌ ابراز نگرانی کرده‌اند.

یک مقام ارشد امنیتی پاکستان به واشنگتن‌پست گفته که با وجود کمبود پیلوت و نیروهای فنی متخصص، طالبان از طریق بازار سیاه موفق شده‌اند برخی قطعات یدکی را تأمین و تعدادی از بالگردها و هواپیماها را در بگرام عملیاتی کنند.

وی افزوده که پاکستان تمرکز طالبان بر میدان‌هوایی کابل را ضعف این گروه می‌داند.

این نگرانی‌ها درحالی تشدید شده که ماه گذشته میان نیروهای پاکستانی و طالبان افغان درگیری‌هایی رخ داد. اسلام‌آباد طالبان افغانستان را متهم کرده که به تی‌تی‌پی، گروهی که در شمال‌غرب پاکستان حملاتش را افزایش داده‌است، پناه داده است.

تحلیلگران پاکستانی می‌گویند هرچند توان هوایی طالبان تهدید مستقیم برای کشوری با قدرت نظامی و هسته‌ای مانند پاکستان محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند در انتقال سریع نیرو و تجهیزات و افزایش سرعت بسیج در صورت تشدید تنش‌ها نقش مهمی ایفا کند.

از دید مقام‌های امنیتی پاکستان، تمرکز طالبان بر نگهداری بیشتر هواگردها در میدان‌هوایی کابل نشانه محدودیت‌های عملیاتی این گروه است؛ چرا که طالبان نیروی انسانی و تجهیزات کافی برای اداره چندین پایگاه هوایی به‌طور همزمان را در اختیار ندارند. برخی ناظران نیز این وضعیت را ناشی از رقابت‌ها و شکاف‌های داخلی در ساختار قدرت طالبان می‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا