افغانستانجهانحقوق بشرخبرزنانسیاستکودکانمهاجرتمهاجریننظامی

گفت‌وگوی مقام‌های پاکستان و بریتانیا درباره تسریع انتقال پناهجویان افغانستانی

خبرگزاری دید: در دیدار تازه میان مقام‌های ارشد پاکستان و بریتانیا، دوطرف درباره همکاری‌های امنیتی، مهاجرتی و به‌ویژه روند انتقال پناهجویان افغانستانی به بریتانیا گفت‌وگو کردند.

این موضوع در سایه افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت هزاران افغانستانی منتظر اسکان مجدد در پاکستان، اهمیت بیشتری یافته است.

طلال چودری، معین وزارت داخله پاکستان، در اسلام‌آباد با بارونس چپمن، معین وزارت خارجه بریتانیا، دیدار و درباره طیفی از موضوعات امنیتی، مهاجرتی و مسائل مرتبط با افغانستان گفت‌وگو کرد. یکی از محورهای اصلی این دیدار، بررسی روند انتقال پناهجویان افغانستانی به بریتانیا و چالش‌های موجود در این مسیر بود.

به‌گزارش رسانه‌های پاکستانی، دوطرف بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه مدیریت مهاجرت، مقابله با قاچاق انسان و تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند. مقام پاکستانی در این نشست خواستار تسریع روند انتقال پناهجویان افغانستانی شد؛ در حالی ‌که وزارت داخله بریتانیا تا پایان ماه جون سال جاری، درخواست پناهندگی بیش از شش هزار افغانستانی، از جمله ۳۶۷ زن و دختر ساکن پاکستان را رد کرده است.

این نگرانی‌ها در شرایطی افزایش یافته که افشای اطلاعات پناهجویان افغانستانی توسط یک کارمند وزارت دفاع بریتانیا در فبروری ۲۰۲۲، جان حدود ۱۰۰ هزار افغانستانی همکار با نیروهای بریتانیایی را در معرض خطر قرار داده بود. اکنون هزاران پناهجوی افغانستانی که در انتظار انتقال و اسکان مجدد در بریتانیا هستند، در پاکستان با وضعیت نامشخص و بلاتکلیف روبه‌رویند.

همزمان، رسانه «پاکستان تودی» گزارش داده که سفر مقام بریتانیایی به پاکستان در حالی انجام شده که روابط دو کشور به سطحی بی‌سابقه رسیده و حجم تجارت دوجانبه از ۵.۵ میلیارد پوند فراتر رفته است. بیش از ۲۰۰ شرکت بریتانیایی نیز در پاکستان فعالیت دارند که به رشد اقتصادی هردو کشور کمک کرده‌اند.

بارونس چپمن در این دیدار پاکستان را «شریکی حیاتی» برای بریتانیا توصیف کرد و گفت: «ما باهم برای مقابله با عوامل پنهان جرایم سازمان‌یافته و مهاجرت غیرقانونی کار می‌کنیم تا هردو کشور امن‌تر شوند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا