افغانستانحوادث طبیعیخبر

زمین‌لرزه‌ شرق افغانستان؛ نزدیک به دو هزار کشته و خسارت ۱۲۸.۸ میلیون دالری

خبرگزاری دید: در پی زمین‌لرزه‌های ۶.۰ ریشتری که روز ۳۱ آگست ۲۰۲۵ ولایت‌های کنر، ننگرهار و لغمان را لرزاند، دست‌کم ۱,۹۹۲ تن جان باختند که ۱,۰۲۲ نفر آنان زنان هستند و ۳,۶۳۱ نفر دیگر، از جمله ۱,۸۳۰ زن، زخمی شدند. این زمین‌لرزه‌ها همچنان بیش از ۸,۳۰۰ خانه را تخریب یا به‌شدت آسیب‌زده و هزاران خانواده را بی‌جا کرده است.

زمین‌لرزه‌ شرق افغانستان؛ نزدیک به دو هزار کشته و خسارت ۱۲۸.۸ میلیون دالری

بر اساس گزارش «ارزیابی مشترک نیازهای فوری بازسازی» (JRRNA)، مجموع خسارات و زیان‌های ناشی از این رویداد طبیعی ۸۶.۸ میلیون دالر برآورد شده و نیازهای بازسازی و احیا به ۱۲۸.۸ میلیون دالر می‌رسد. این ارزیابی به رهبری سازمان ملل متحد و با مشارکت برنامه توسعه‌ای سازمان ملل (UNDP)، اتحادیه اروپا، بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی و ۱۴ نهاد شریک انجام شده‌است.

این گزارش، چشم‌انداز و راهبرد بازسازی را بر پایه رهبری محلی و مالکیت جامعه، حساسیت به منازعه، برنامه‌ریزی پاسخ‌گو به جنسیت و فراگیر برای افراد دارای معلولیت ترسیم می‌کند؛ به‌ویژه در مناطقی که میزبان خانواده‌های بی‌جا شده و بازگشت‌کننده هستند.

گزارش JRRNA همچنین بر رویکرد «بازسازی بهتر از گذشته» تاکید دارد؛ رویکردی که هدف آن ایجاد سیستم‌هایی ایمن‌تر، پایدارتر و آماده‌تر در برابر شوک‌ها و حوادث آینده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا