خبرگزاری دید: وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از ربایش نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزویلا، توسط امریکا، اعلام کرد که هیچ کشوری حق ندارد خود را «قاضی جهان» بداند و بر حفظ حاکمیت و امنیت همه کشورها تحت قوانین بینالمللی تأکید کرد.

وانگ یی روز گذشته(۱۴ جدی) در دیدار با اسحاق دار، همتای پاکستانیاش، در پکن به «تحولات ناگهانی در ونزویلا» اشاره کرده، و گفتهاست: «ما هرگز باور نداشتهایم که هیچ کشوری بتواند نقش پولیس جهان را ایفا کند و همچنین قبول نداریم که هیچ کشوری حق داشته باشد خود را قاضی جهان بداند.»
رئیسجمهور مادورو که ۶۳ سال دارد، اکنون در بازداشتگاه نیویورک است و قرار است امروز دوشنبه در دادگاه حاضر شود. او متهم به جرایم مواد مخدر شده است.
با این حال، ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه امریکا تا زمان حاضر بر دولت ونزویلا نظارت خواهد کرد، آزمونی جدی برای «شراکت جامع و راهبردی همهجانبه» پکن و کاراکاس است که در سال ۲۰۲۳ و پس از نزدیک به ۵۰ سال روابط دیپلماتیک شکل گرفت.
یک مقام دولت چین که از دیدار مادورو با کیو شیائوچی، نماینده ویژه چین در امور آمریکای لاتین و کارائیب، چند ساعت پیش از ربایش وی مطلع بود، گفتهاست: «این ضربه بزرگی به چین بود، ما میخواستیم به عنوان یک دوست قابل اعتماد برای ونزویلا شناخته شویم.»