اسلایدشوجهانخبرسیاستمنطقه

تنش‌های خاورمیانه؛ مذاکرات آمریکا و ایران در سایه افشاگری‌ها درباره ترامپ و پرونده اپستین

خبرگزاری دید: در شرایطی که ایالات متحده آمریکا به ریاست دونالد ترامپ به سمت مذاکره با ایران حرکت می‌کند، انتشار گزارش‌ها و اسناد تازه درباره ارتباط ترامپ با جفری اپستین، مجرم جنسی شناخته‌شده، بر این تحولات سایه انداخته است. این افشاگری‌ها که همزمان با انتشار میلیون‌ها صفحه سند از سوی وزارت دادگستری آمریکا صورت گرفته، به گمانه‌زنی‌ها درباره وجود فشارهای پنهان اسرائیل بر ترامپ برای تغییر رویکرد او نسبت به ایران دامن زده است. (نیویورک تایمز)

در همین چارچوب، مقامات آمریکایی و ایرانی طی روزهای اخیر نشانه‌هایی از پیشرفت در مسیر مذاکرات ارسال کرده‌اند. دونالد ترامپ روز شنبه در هواپیمای نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که ایران «به طور جدی» در حال گفتگو با ایالات متحده است و ابراز امیدواری کرد که توافقی «قابل قبول» حاصل شود. (دویچه وله)

ترامپ همچنین از اعزام «ناوگان قدرتمند» کشتی‌های جنگی به نزدیکی سواحل ایران خبر داد، اما تأکید کرد که این اقدام بخشی از استراتژی فشار برای مذاکره است و لزوماً به معنای حمله نظامی نیست. (رویترز)

در مقابل، علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز شنبه گفت که «ترتیب‌های ساختاری برای مذاکرات در حال پیشرفت است»، در حالی که تنش‌ها در خلیج فارس همچنان ادامه دارد. (الجزیره)

وزارت خارجه قطر نیز تأیید کرده است که شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر این کشور، در سفری کوتاه به تهران با علی لاریجانی دیدار کرده است؛ اقدامی که به گفته برخی تحلیل‌گران، با چراغ سبز یا درخواست مستقیم آمریکا انجام شده است.

همزمان با این تحولات، انتشار حدود سه میلیون صفحه سند جدید از پرونده جفری اپستین توسط وزارت دادگستری آمریکا، نام دونالد ترامپ را بیش از هزار بار مطرح کرده و اتهامات تازه‌ای از جمله ادعاهای جنسی و موضوع «به خطر افتادن» ترامپ از سوی اسرائیل را برجسته ساخته است. (سی‌ان‌ان)

بر پایه برخی گزارش‌های منتسب به اسناد محرمانه اف‌بی‌آی، ادعا شده است که ترامپ «توسط اسرائیل به خطر افتاده» و جرد کوشنر، داماد او، نقش مهمی در این ارتباطات داشته است. (thecanary.co)

در همین حال، شماری از منابع رسانه‌ای و مطالب منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی مدعی هستند که این افشاگری‌ها با هدف اعمال فشار از سوی اسرائیل بر ترامپ منتشر شده تا او را به اقدام نظامی علیه ایران سوق دهد، به‌ویژه پس از تردید ترامپ نسبت به گزینه جنگ.

برخی گزارش‌ها نیز به ارتباط احتمالی اپستین با موساد، سازمان اطلاعاتی اسرائیل، اشاره کرده و مدعی شده‌اند که بنیامین نتانیاهو از فایل‌های مرتبط با اپستین برای تقویت موقعیت سیاسی خود استفاده کرده است؛ ادعایی که با وعده‌های انتخاباتی ترامپ مقایسه شده است.

دونالد ترامپ این اتهامات را رد کرده و گفته است روابط او با اپستین صرفاً تجاری بوده، اما به نوشته نیویورک تایمز، اسناد تازه از جمله لاگ‌های پرواز و ایمیل‌ها از وجود روابط گسترده‌تری حکایت دارد.

به باور تحلیل‌گران، مجموعه این افشاگری‌ها می‌تواند بر سیاست خارجی ترامپ، به‌ویژه در قبال ایران و اسرائیل، تأثیرگذار باشد. (رویترز) همچنین احتمال می‌رود پرونده اپستین به تحقیقات داخلی تازه‌ای در آمریکا منجر شده و روابط واشنگتن و تل‌آویو را وارد مرحله‌ای پیچیده‌تر کند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که تلاقی این تحولات سیاسی و امنیتی، پیامدهای گسترده‌ای برای آینده خاورمیانه به همراه خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا