افغانستانجنگخبرسیاستنظامی

حمله هوایی پاکستان به افغانستان؛ اتمر خواستار اقدام فوری شورای امنیت شد

خبرگزاری دید: محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه پیشین افغانستان، حملات هوایی اخیر ارتش پاکستان به مناطق مرزی افغانستان را به‌شدت محکوم کرده و آن را «نقض آشکار قوانین بین‌المللی» دانسته است. او در بیانیه‌ای که امروز (یک‌شنبه، ۳ حوت) در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، نسبت به پیامدهای خطرناک این اقدام هشدار داد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها «اقدام فوری و قاطع» انجام دهد.

اتمر با اشاره به تلفات غیرنظامیان در این حملات نوشت که حملات شب گذشته «ده‌ها غیرنظامی را به قتل رسانده، خانه‌ها را ویران کرده و اصول بنیادین حقوق بین‌الملل را زیر پا گذاشته است». او تأکید کرد که چنین اقداماتی نه‌تنها خشم عمومی در افغانستان را برانگیخته، بلکه بنیان همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام متقابل میان دولت‌ها را هدف قرار می‌دهد.

به باور وزیر خارجه پیشین، حملات پاکستان هیچ تأثیری در بازدارندگی گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان نخواهد داشت و برعکس، خطر اقدامات تلافی‌جویانه و بی‌ثباتی گسترده‌تر را افزایش می‌دهد. او هشدار داد که «خطر وقوع یک جنگ همه‌جانبه بسیار جدی است» و هدف قرار دادن غیرنظامیان هرگز نمی‌تواند یک راهبرد امنیتی مشروع تلقی شود.

اتمر همچنین رهبران طالبان را خطاب قرار داده و گفته که آنان در شرایط کنونی «مسوولیت تاریخی» برای حفظ وحدت ملی بر عهده دارند. او خواستار آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی، تحقق آشتی ملی، تضمین حقوق همه شهروندان و فراهم‌ کردن زمینه مشارکت واقعی مردم در تعیین آینده کشور شد.

او همچنین از پاکستان خواست به حاکمیت افغانستان احترام بگذارد و در قبال «حمایت تاریخی از گروه‌های نیابتی» که اکنون امنیت خود پاکستان را نیز تهدید می‌کنند، مسوولیت‌پذیر باشد. اتمر از شورای امنیت سازمان ملل خواست برای جلوگیری از گسترش بحران و حفظ صلح منطقه‌ای «قاطعانه عمل کند».

حملات هوایی شب گذشته پاکستان به پنج ولسوالی در ولایت‌های ننگرهار و پکتیکا که به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر انجامید، واکنش‌های گسترده‌ای را در میان مقام‌های طالبان و چهره‌های حکومت پیشین برانگیخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا