آخرین اخبارافغانستانسیاستگزارش

۱۹ جدی به نام شهدای یکاولنگ در تقویم کشور درج شود

هژدهمین سالیاد قتل عام مردم ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان روز جمعه ۲۱ جدی طی همایشی با حضور وارثین شهدا، شخصیت‌ها و متنفذین قومی بزرگ داشت شد.

هژدهمین سالیاد قتل عام مردم ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان روز جمعه ۲۱ جدی طی همایشی با حضور وارثین شهدا، شخصیت‌ها و متنفذین قومی بزرگ داشت شد.
به گزارش خبرگزری دید، از هژدهمین سالگرد قتل عام ولسوالی یکا‌ولنگ ولایت بامیان روز جمعه ۲۱ جدی از سوی خانواده‌های شهدا، شخصیت‌های سیاسی، علما و متنفذین در کابل گرامی‌داشت شد.
محمد اکبری نماینده پارلمان، فاجعه خونین یکاولنگ و ده‌ها حادثه دیگر پس از آن را مداخلات بی‌وقفه بیگانه‌ها در امور داخلی کشور و نارسایی‌ها در حکومت مجاهدین و همچنین زیاده طلبی‌های برخی از عناصر و افراد به نام رهبران جهادی عنوان کرد.


آقای اکبری همچنان گفت که قدرت‌طلبی برخی سران مجاهدین و بی‌توجهی به ثمر جهاد پرافتخار کشور سبب شد که فجایع خانمان‌سوز جنگ داخلی به‌ وجود بیاید و در پی آن گروه طالبان بر اوضاع مسلط شود و جبهه‌های مقاومت یکی پس از دیگری سقوط کند.
به گفته وی، ناتوانی رهبران مجاهدین و ضعف مدیریت در ایجاد یک حکومت اسلامی و همه‌شمول باعث شد تا گروه طالبان به همکاری سازمان‌های استخباراتی منطقه به کشور یورش ببرند و سبب فجایع هولناکی شوند که قتل عام مردم «یکاولنگ» بامیان یکی از نمونه‌های آن به شمار می‌رود.
اکبری به اوضاع جاری کشور نیز اشاره کرده و از تلاش‌های جامعه جهانی و کشورهای منطقه برای تامین صلح در کشور قدردانی کرد.
او اظهار داشت که مردم افغانستان آرزوی صلح و ختم جنگ را در چارچوب قانون اساسی دارند.
وی همچنان گفت که هیچ کشور خارجی حق ندارد در مورد سرنوشت سیاسی کشور بدون حضور مردم افغانستان تصمیم بگیرد.
در همین حال، سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجرین و عودت کنندگان، علت اصلی فجایع را در افغانستان به خصوص فاجعه سال ۱۳۷۹ ولسوالی یکا‌ولنگ را فاصله گرفتن سران مجاهدین از معیارهای اسلامی و انسانی خواند و تاکید کرد که عمده‌ترین معیار برتری در اسلام تقوا است که متاسفانه رهبران سیاسی و در مجموع مردم افغانستان آن را در مراحل مختلف فراموش کردند.


وزیر مهاجرین همچنان گفت که امروز در برخی از کشورهای پیشرفته دنیا بیش از دو صد قوم زندگی می‌کنند، اما هیچ اختلافی بین آن‌ها وجود ندارد؛ زیرا بر اساس معیارهای انسانی، منطقی و معقول حرکت می‌کنند و همواره در حال پیشرفت هستند.
وی در ادمه گفت که متاسفانه تمام مشکلات و تمام جنگ‌هایی که در کشور رخ داده ریشه در تضادهای قومی دارد که باید این تضادها از بین برود و همه مردم کشور در کنار هم زیر چتر صلح زندگی کنند.
در پایان این مراسم قطع‌نامه‌ای از سوی وارثین شهدای نزدهم جدی یکا‌ولنگ ارایه شد.
۱ – نام‌گذاری نوزدهم جدی به نام شهدای یکاولنگ در تقویم رسمی کشور.
۲ – اعطای بورسیه‌های تحصیلی برای بازماندگان شهدا و اشتغال‌زایی بعد از فراغت، جلوگیری از غصب زمین‌های وارثین شهدا و ترمیم قبور شهدای یکا‌ولنگ.
۳ – نام‌گذاری شفاخانه و یکی از لیسه‌های مرکز یکاولنگ به نام شهدای نزدهم جدی از موضوعاتی بود که بازماندگان شهدا در این قطع نامه از حکومت خواستند.

رسول شهزادـ خبرگزاری دید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا