آزادی بیانافغانستانحقوق بشرخبرزنانسیاست

گزارش سازمان‌ملل: دسترسی زنان افغانستان به عدالت رسمی بسیار محدود است

خبرگزاری دید: یافته‌های تازه سازمان ملل نشان می‌دهد زنان در افغانستان نزدیک به چهار برابر کمتر از مردان به سازوکارهای رسمی عدالت دسترسی دارند.

گزارش سازمان‌ملل: دسترسی زنان افغانستان به عدالت رسمی بسیار محدود است

بر اساس گزارش تازه سازمان ملل که به مناسبت روز جهانی زن منتشر شده، تنها ۱۴ درصد از زنان گفته‌اند به خدمات رسمی حل‌وفصل منازعات دسترسی دارند، در حالی که این رقم در میان مردان ۵۳ درصد است.

این یافته‌ها بر پایه مشورت‌های حضوری و آنلاین در سراسر کشور در دسامبر ۲۰۲۵ انجام شده است. بیش از نیمی از زنان شرکت‌کننده گفته‌اند دسترسی آنان به عدالت در یک سال گذشته بدتر شده است.

به گفته نهادهای سازمان ملل، تعلیق برخی نهادهای کلیدی مانند وزارت امور زنان و کمیسیون مستقل حقوق بشر و نیز حذف زنان از بخش‌های حقوقی، از عوامل اصلی محدود شدن دسترسی زنان به عدالت عنوان شده‌است.

سازمان ملل تأکید کرد که نبود دسترسی برابر به عدالت، امنیت و حقوق زنان را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا