اسلایدشوامنیت و حوادثجنگجهانخبرمنطقه

حمله ایران به پالایشگاه حیفا: پنهان‌کاری اسرائیل در مورد میزان واقعی خسارات

خبرگزاری دید: تنش‌ها میان ایران و اسرائیل با هدف‌گیری تأسیسات حیاتی در اسرائیل شدت یافته است. تصاویر منتشرشده از حمله به پالایشگاه حیفا، یکی از مهم‌ترین تأسیسات انرژی این رژیم، نشان‌دهنده آتش‌سوزی گسترده‌ای در این منطقه است، اما روایت‌های متناقض و سانسور رسانه‌ای در اسرائیل از میزان خسارات، باعث افزایش ابهامات شده است.

حمله ایران به پالایشگاه حیفا: پنهان‌کاری اسرائیل در مورد میزان واقعی خسارات

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که موشک ایرانی به پالایشگاه حیفا اصابت کرده، در حالی که ارتش اسرائیل تنها به اصابت چره‌ها در شمال اسراییل اشاره کرده است. این حملات همزمان با شلیک موجی از موشک‌ها به شهرهای حیفا، تل‌آویو و عسقلان صورت گرفت و آژیرهای خطر در سراسر این مناطق به صدا درآمد.

تصاویر منتشرشده از داخل اسرائیل، آتش‌سوزی‌های شدیدی را در قلب پالایشگاه حیفا نشان می‌دهند، پالایشگاهی که از مراکز حیاتی انرژی و پتروشیمی محسوب می‌شود و هدف ایران در حملات پیشین نیز بوده است. اخیراً از موشک‌های تکه‌تکه‌شونده یا خوشه‌ای استفاده شده که موجب بروز خسارات گسترده در نقاط مختلف داخل و اطراف شهر شده است. این نوع موشک‌ها به دلیل پیچیدگی در رهگیری، سامانه‌های پدافند اسرائیل را به چالش کشیده‌اند.

دامنه حملات به مناطق حساس دیگر نیز کشیده شده است. آژیرهای خطر در بندر اسدود و عسقلان به صدا درآمدند که نشان‌دهنده هدف‌گیری زیرساخت‌های نفتی و انرژی اسرائیل است. حمله به بندر عسقلان نیز با خط لوله نفتی تاریخی که از ایلات تا ساحل امتداد دارد، مرتبط است.

ایران در این حملات به استفاده از تاکتیک «اشباع موشکی» و سپس حملات دقیق و مؤثر روی آورده است. در نتیجه، حملات اخیر می‌تواند تخریب گسترده‌ای را به همراه داشته باشد.

با این حال، یکی از نکات قابل توجه، فاصله‌گذاری میان واقعیت میدانی و روایت رسمی اسرائیل است. سانسور رسانه‌ای باعث شده تا جزئیات دقیق خسارات به‌ویژه در زمینه تأسیسات نظامی و زیرساخت‌های حیاتی محدود باقی بماند. گزارش‌ها حاکی از ثبت بیش از ۱۲ هزار درخواست غرامت به‌دلیل آسیب‌های وارده به اموال است. همچنین حدود ۸ هزار ساختمان در اثر این حملات آسیب دیده‌اند که بیشتر در منطقه تل‌آویو و عسقلان قرار دارند، و این خسارات فشار زیادی به اقتصاد اسرائیل وارد کرده است.

وزیر انرژی اسرائیل، الی کوهن، در واکنش به این خسارات، آن‌ها را کم و ناچیز عنوان کرده و به وصل شدن جریان برق اشاره کرده؛ اما رسانه‌ها بیشتر بر آسیب‌های مناطق مسکونی تمرکز کرده‌اند که فرضیه وجود «سانسور گزینشی» در این زمینه را تقویت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا