جهانخبرسیاست

از لندن و برلین تا پاریس و مادرید؛ اروپا در حال کاهش وابستگی به واشنگتن است

خبرگزاری دید: عرب نیوز گزارش می‌دهد که روابط میان ایالات متحده و اروپا به نقطه‌ای رسیده که بازگشت از آن دشوار به نظر می‌رسد. تحلیل‌گران می‌گویند دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، اتحادهای دیرپای غرب را که دهه‌ها سنگ بنای نظم جهانی بودند، با فشارها و سیاست‌های غیرقابل پیش‌بینی به لرزه درآورده است.

از لندن و برلین تا پاریس و مادرید؛ اروپا در حال کاهش وابستگی به واشنگتن است

بر اساس گزارش‌ها، دولت‌های اروپایی از لندن و برلین گرفته تا پاریس و مادرید، آشکارا در حال آماده‌سازی برای آینده‌ای هستند که وابستگی به واشنگتن در آن به حداقل برسد. محورهای اصلی این راهبرد شامل گسترش توان دفاعی مستقل، تنوع‌بخشی به منابع انرژی، و تقویت روابط تجاری خارج از اراده آمریکا است.

کارشناسان معتقدند سال‌ها تعرفه‌های یک‌جانبه، تهدیدهای مکرر و دیپلماسی غیرقابل پیش‌بینی ترامپ، این تغییر راهبردی را ناگزیر ساخته است.

آمارها نیز این روند را تایید می‌کنند. نگاه مثبت آلمانی‌ها به آمریکا از ۴۹ درصد به ۳۳ درصد کاهش یافته و در لهستان، که زمانی از متحدان پروپاقرص واشنگتن بود، این رقم از ۷۷ درصد به ۵۵ درصد رسیده است.

رهبران اروپایی نیز به طور فزاینده‌ای زبان به انتقاد از واشنگتن گشوده‌اند. کر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، به صراحت دونالد ترامپ را به چالش کشیده‌اند؛ تحلیلی که کارشناسان آن را آغاز گسستی تاریخی در روابط اروپا و آمریکا می‌دانند.

به نظر می‌رسد اروپا دیگر منتظر پایان دوره ترامپ نمی‌ماند و در حال بازتعریف جایگاه خود در نظم جهانی است، حرکتی که می‌تواند چشم‌انداز سیاست و اقتصاد جهانی در دهه‌های آینده را شکل دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا