اسلایدشوانفجارپرونده هاپرونده ویژه: تجاوز آمریکایی-صهیونی علیه ایرانجنگخبرمنطقهنظامی

حمله پهپادی به فجیره در امارات؛ تنش در تنگه هرمز وارد مرحله تازه شد

خبرگزاری دید: مقامات امارات اعلام کردند که یک حمله پهپادی منتسب به ایران موجب آتش‌سوزی گسترده در منطقه نفتی فجیره شده و همزمان چهار موشک کروز به‌سوی این کشور شلیک شده است؛ سه موشک رهگیری شده و یکی در دریا سقوط کرده است. این تحولات با هشدارهای امنیتی، اختلال در پروازها و گزارش‌هایی از حمله به یک کشتی در نزدیکی بندر صقر همراه شد.

مقامات امارات متحده عربی شامگاه دوشنبه تأیید کردند که یک حمله پهپادی به منطقه نفتی فجیره منجر به آتش‌سوزی گسترده در تأسیسات منطقه صنایع نفت فجیره شده است. بنا بر اعلام دفتر رسانه‌ای فجیره، سه تبعه هندی در این حادثه زخمی شده‌اند و تیم‌های دفاع مدنی همچنان در حال مهار آتش هستند.

همزمان وزارت دفاع امارات گزارش داد که چهار موشک کروز از سوی ایران شلیک شده که سه فروند آن رهگیری و یکی در آب‌های ساحلی سقوط کرده است. این نخستین حمله موشکی و پهپادی از زمان آتش‌بس ایران و آمریکا در ماه گذشته عنوان شده است.

در پی این حملات، آژیرهای هشدار در ابوظبی و دوبی به صدا درآمد و مقامات امارات از ساکنان خواستند در نقاط امن پناه بگیرند. گزارش‌ها همچنین از اختلال در ترافیک هوایی در فرودگاه‌های شارجه و دوبی حکایت دارد؛ برخی هواپیماها وارد الگوی انتظار شده یا به مبدا بازگشته‌اند.

همزمان، مرکز عملیات دریایی بریتانیا (UKMTO) اعلام کرد که یک کشتی تجاری در ۱۴ مایل غرب بندر صقر دچار آتش‌سوزی شده و علت حادثه هنوز مشخص نیست. این گزارش با ادعای امارات درباره هدف قرار گرفتن یک نفتکش ADNOC توسط پهپادهای ایرانی همزمان شده است.

فجیره یکی از مهم‌ترین مراکز صادرات نفت امارات و مسیر جایگزین تنگه هرمز است. حمله به این منطقه در شرایطی رخ داده که تنش‌ها در خلیج فارس افزایش یافته و قیمت نفت اوپک نیز با عبور از ۱۲۱ دالر واکنش نشان داده است.

در روزهای اخیر، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که هیچ کشتی تجاری از تنگه هرمز عبور نکرده و هرگونه تحرک «مغایر با اصول اعلامی» با واکنش مواجه خواهد شد. این موضع‌گیری همزمان با تلاش آمریکا برای هدایت کشتی‌ها در قالب طرح پروژه آزادی صورت گرفته است.

با توجه به تأیید رسمی آتش‌سوزی در فجیره، گزارش‌های موشکی امارات و هشدارهای امنیتی گسترده، به‌نظر می‌رسد منطقه وارد مرحله‌ای تازه از تنش شده است. با این حال، برخی جزئیات همچنان در حال بررسی است و مقامات امارات از مردم خواسته‌اند تنها به منابع رسمی استناد کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا