آزادی بیانافغانستانبازگشایی مکاتبحقوق بشرخبرزنانسیاست

دیدبان حقوق بشر: طالبان رویاهای میلیون‌ها دختر افغانستانی را نابود کرده‌اند

خبرگزاری دید: همزمان با گذشت بیش از یک‌هزار روز از ممنوعیت آموزش متوسطه برای دختران در افغانستان، هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر، وضعیت دختران افغانستان را «فاجعه‌بار» خوانده و گفته‌است که طالبان نه تنها آموزش، بلکه آینده و رویاهای آنان را از میان برده‌اند.

دیدبان حقوق بشر: طالبان رویاهای میلیون‌ها دختر افغانستانی را نابود کرده‌اند

بار در اظهارات تازه خود گفته‌است: «اکنون به یک‌هزار روز رسیده‌ایم، اما هیچ نشانه‌ای از پایان این وحشت برای دختران نوجوان افغانستان دیده نمی‌شود. طالبان رویاهای این دختران را به تعویق نینداخته‌اند، بلکه آن‌ها را به‌طور کامل نابود کرده‌اند.»

براساس برآوردها، از زمان بسته‌شدن مکاتب متوسطه و لیسه به‌روی دختران در سپتامبر ۲۰۲۱، حدود ۱.۲ میلیون دختر نوجوان از ادامه آموزش محروم شده‌اند. نهادهای حقوق بشری هشدار می‌دهند که پیامدهای این سیاست شامل ازدواج‌های اجباری و زودهنگام، خشونت‌های خانوادگی، افسردگی، اعتیاد و افزایش موارد خودکشی در میان زنان و دختران بوده است.

یک نظرسنجی سازمان ملل متحد در دسامبر گذشته نشان داد که ۷۶ درصد زنان و دختران شرکت‌کننده وضعیت سلامت روانی خود را «بد» یا «بسیار بد» ارزیابی کرده‌اند. بی‌خوابی، اضطراب، افسردگی، کاهش اشتها و سردرد از مهم‌ترین مشکلات گزارش‌شده بوده‌است.

هیدر بار تاکید کرده که حکومت طالبان شبکه‌های اجتماعی و روابط انسانی دختران را نیز از بین برده‌اند. او گفته‌است: «دختران نمی‌توانند به مکتب بروند، به پارک‌های عمومی، سالن‌های زیبایی یا باشگاه‌های ورزشی دسترسی داشته باشند و حتی خروج از خانه نیز برای بسیاری از آنان با ترس و هراس همراه است. طالبان همه چیزهایی را که زندگی انسانی را معنا می‌بخشد، از آنان گرفته‌اند.»

این مقام دیدبان حقوق بشر از جامعه جهانی خواست سکوت در برابر وضعیت زنان و دختران افغانستان را پایان دهد. به گفته او، بی‌پاسخ ماندن این وضعیت می‌تواند تهدیدی برای حقوق زنان و دختران در سراسر جهان باشد.

بار افزوده‌است: «اگر طالبان بتوانند چنین رفتارهایی را بدون هیچ عواقبی انجام دهند، این پرسش مطرح می‌شود که قربانی بعدی در کجای جهان خواهد بود؟»

گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز از ادامه وخامت وضعیت زنان و دختران در کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا