اجتماعاسلایدشوافغانستانتروریسمجنگحقوق بشرخبرزنانسیاستکودکاننظامی

محکومیت فراگیر حملات پاکستان؛ مقام‌های افغانستان و نهادهای جهانی هشدار دادند

خبرگزاری دید: حملات هوایی شب گذشته پاکستان بر خاک افغانستان با واکنش‌های تند مقام‌های سیاسی، نهادهای حقوق‌ بشری و سازمان‌های بین‌المللی روبه‌رو شده و منتقدان این اقدام را نقض حاکمیت ملی و تهدیدی برای ثبات منطقه توصیف کرده‌اند.

حملات هوایی پاکستان در مناطق شرقی کشور موجی از محکومیت‌های داخلی و بین‌المللی را برانگیخته است. مقام‌های سیاسی، از جمله حامد کرزی و عبدالله عبدالله، این حملات را «نقض آشکار حاکمیت ملی» و ادامه سیاست‌های «خصمانه و ناکام» اسلام‌آباد در منطقه توصیف کرده‌اند.

کرزی بامداد امروز چهارشنبه در ایکس نوشت که پاکستان «با پیامدهای سیاست‌های نسنجیده خود دست‌به‌گریبان است» و تأکید کرد که ادامه این رویکرد، ثبات را نه برای افغانستان و نه برای پاکستان، به همراه نخواهد داشت. او خواستار کنار گذاشتن سیاست فشار نظامی و انتخاب مسیر «حسن همجواری و روابط متمدنانه» شد.

در کنار چهره‌های سیاسی افغانستان، نهادهای بین‌المللی نیز نسبت به پیامدهای انسانی این حملات هشدار داده‌اند. عفو بین‌الملل و دیدبان حقوق‌بشر با انتشار بیانیه‌هایی اعلام کردند که هدف قرار گرفتن مناطق مسکونی و احتمال تلفات غیرنظامیان باید فوراً بررسی شود و پاکستان موظف است به اصول حقوق بین‌الملل بشردوستانه پایبند بماند.

همچنین سازمان ملل از طرفین خواسته که خویشتن‌داری کنند و از اقداماتی که به تشدید تنش‌های مرزی می‌انجامد، پرهیز نمایند. گزارشگر ویژه این سازمان نیز تأکید کرده که هرگونه حمله فرامرزی باید با شفافیت بررسی و پاسخگو شود.

در همین حال، مقام‌های محلی طالبان در ولایت‌های کنر، ننگرهار و پکتیکا گزارش داده‌اند که در حملات اخیر، شماری از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان کشته یا زخمی شده‌اند.

مجموع این واکنش‌ها نشان می‌دهد که حملات پاکستان نه‌تنها با مخالفت گسترده در داخل افغانستان روبه‌رو شده، بلکه نهادهای بین‌المللی نیز نسبت به پیامدهای امنیتی و انسانی آن هشدار داده‌اند و خواستار بازگشت به گفت‌وگو و احترام به اصول همجواری شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا