اسلایدشوافغانستانحقوق بشرحکومتخبرسیاست

اندیشه: یوناما باید به‌سمت تسهیل انتقال سیاسی حرکت کند

خبرگزاری دید: نصیراحمد اندیشه، نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل، در مقاله‌ای تازه خواستار اصلاح اساسی ماموریت یوناما شد و گفت این نهاد نباید تنها به حضور در کابل و ارائه کمک‌های بشردوستانه اکتفا کند، بلکه باید زمینه گفت‌وگوی سیاسی و گذار به نظام مشروع و فراگیر را فراهم سازد.

نصیر احمد اندیشه با اشاره به افزایش فعالیت‌های جبهه‌های مخالف حکومت طالبان گفت، این تحولات نشانه آغاز مرحله تازه‌ای از منازعه سیاسی و نظامی در کشور است.

وی هشدار داده‌ که تصور ثبات پایدار تحت حاکمیت طالبان یک توهم است. او معتقد است که گسترش نارضایتی‌های قومی، رشد گروه‌های افراطی و تشدید مقاومت‌های مسلحانه، پایه‌های این وضعیت را متزلزل ساخته است.

اندیشه گفته نیروهای مخالف طالبان در داخل و خارج کشور به توافق گسترده‌ای درباره سه اصل کلیدی شامل حاکمیت مردمی، رعایت حقوق بشر و حفظ وحدت و استقلال افغانستان دست یافته‌اند.

او همچنین خواستار تعیین فوری یک نماینده با صلاحیت‌های سیاسی گسترده برای مدیریت روند گفت‌وگوهای ملی شده‌است.

به باور نصیراحمد اندیشه، آینده پایدار افغانستان تنها از مسیر روند فراگیر قانون اساسی و مشارکت همه اقوام، زنان، جامعه مدنی و نیروهای سیاسی کشور تامین خواهد شد.

او هشدار داده که ادامه سیاست‌های انحصاری طالبان می‌تواند افغانستان را به منبع تهدیدهای امنیتی برای منطقه تبدیل کند؛ موضوعی که به گفته او نشانه‌های آن در فعالیت داعش خراسان و سایر گروه‌های افراطی قابل مشاهده است.

اندیشه از اعضای شورای امنیت خواسته است به جای پذیرش حاکمیت طالبان به‌عنوان واقعیت قطعی، از شکل‌گیری بدیل سیاسی مشروع و فراگیر برای آینده افغانستان پشتیبانی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا