آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمزنانصحت

۲۰ داکتر زن کشور از طریق بورسیه به بریتانیا و اسکاتلند می‌روند

دولت بریتانیا و حکومت محلی اسکاتلند توافق کردند که به ۲۰ داکتر زن اهل افغانستان اجازه تکمیل دوره تحصیلی‌شان را بدهند و این محصلین می‌توانند برای دریافت روادید درخواست بدهند. بورسیه این محصلین شامل شهریه پوهنتون می‌شود و این زنان باید به سفارت بریتانیا در خارج از افغانستان احتمالا پاکستان بروند و سپس قادر خواهند بود که برای درخواست روادید تحصیلی اقدام کنند.

بر اساس گزارش روزنامه «دیلی رکورد» اسکاتلند، بورسیه این محصلین شامل شهریه پوهنتون می‌شود و این زنان باید به سفارت بریتانیا در خارج از افغانستان احتمالا پاکستان بروند و سپس قادر خواهند بود که برای درخواست روادید تحصیلی اقدام کنند.

این محصلین در پوهنتون‌های طبی آبردین، داندی، ادینبورگ، گلاسکو و سنت اندروز تحصیل خواهند کرد. 

به نقل از ایندپندنت؛ این در حالی است که در ماه اکتبر دولت بریتانیا گفته بود که نمی‌تواند طرح اسکان مجدد شهروندان اهل افغانستان را برای تحصیل در پوهنتون‌های اسکاتلند فراهم کرده و برای این گروه ۲۰ نفری از پزشکان زن روادید صادر کند.

بنیاد لیندا نورگرو هزینه سفر این داکتران زن به پاکستان و سپس اسکاتلند را پرداخت می‌کند. 

لیندا نورگرو در سال ۲۰۱۰ پس از ربوده شدن به دست طا-لبان در جریان یک عملیات نجات نافرجام جان خود را از دست داد. لورنا و جان نورگرو پس از مرگ دخترشان این نهاد امدادرسان را تاسیس کردند. این نهاد برای چندین سال در افغانستان بورسیه تحصیلی ارائه می‌کرد.

جان نورگرو از پذیرفته شدن درخواست روادید تحصیلی محصلین دختر اهل افغانستان استقبال کرده است.

او گفت:‌ “ما خوشحالیم که اکنون این زنان می‌توانند به اسکاتلند بیایند و تحصیلات خود را در اینجا تکمیل کنند. این زنان با فرمان ظالمانه طا-لبان، از آموزش محروم شدند. ما از حمایت از آن‌ها دست نکشیدیم. می‌خواهیم که از حامیان خود، رسانه‌ها و گروهی از نمایندگان پارلمان که از این کارزار حمایت کردند تشکر کنیم.”

افغانستان با کمبود شدید داکتر و پرستار زن مواجه است و تعداد بسیار زیادی از پزشکان با روی کار آمدن طا-لبان این کشور را ترک کردند و این روند همچنان ادامه دارد. حدود دو هفته پیش دیده‌بان حقوق‌ بشر در گزارشی در ارتباط با بحران صحت و بهداشت در افغانستان هشدار داده بود. در این گزارش به کمبود کادر پزشکی در بخش زنان اشاره شده و تداوم این وضعیت بحرانی توصیف شده بود.

حکومت سرپرست آموزش دختران را در مقاطع بالاتر از کلاس ششم دبستان ممنوع اعلام کرده است و به همین دلیل، میلیون‌ها دختر در بلاتکلیفی و در حصار خانه‌ها زندگی می‌کنند. هیچ چشم‌انداز روشنی مبنی بر بازگشایی مجدد مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان وجود ندارد.

افغانستان در سطح جهان تنها کشوری است که آموزش دختران در آن ممنوع اعلام شده است. طا-لبان به درخواست جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران اعتنایی نکرده و تاکید کردند که نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کنند. 

گروه حاکم بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نیز در بخش‌های زیادی از افغانستان حاکم بودند و در آن زمان هم آموزش دختران را ممنوع کرده بودند. اما این گروه در جریان گفت‌وگو با هیئت‌های آمریکایی در دوحه تعهد داده بود که حقوق زنان را نقض نخواهد کرد و حق آموزش برای آن‌ها را ممنوع اعلام نمی‌کند، اما وقتی در اوت ۲۰۲۱ به قدرت رسید، خلاف تعهدات خود عمل کرد. 

Related Articles

Back to top button