افغانستانحقوق بشرخبرسلامت

بحران آب و بهداشت ۱۶ میلیون نفر را در کشور تهدید می کند

خبرگزاری دید: سازمان ملل هشدار داده است که میلیون‌ها نفر در افغانستان در سال جاری با کمبود جدی آب آشامیدنی و خدمات بهداشتی مواجه خواهند بود.

بحران آب و بهداشت 16 میلیون نفر را در کشور تهدید می کند

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش تازه خود از وخامت وضعیت دسترسی مردم افغانستان به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهداشتی خبر داده است.

بر اساس این گزارش، حدود ۱۶ میلیون نفر در افغانستان در سال جاری میلادی به خدمات مرتبط با آب، بهداشت و حفظ‌الصحه نیازمند هستند؛ رقمی که نشان‌دهنده گستردگی بحران انسانی در این کشور است.

اوچا تأکید کرده است که کمبود زیرساخت‌های مناسب آب‌رسانی و بهداشتی، به‌ویژه در مناطق روستایی و کم‌برخوردار، زندگی روزمره میلیون‌ها شهروند را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

این نهاد بین‌المللی هشدار داده است که ادامه این وضعیت می‌تواند پیامدهای خطرناکی برای سلامت عمومی داشته باشد، به‌ویژه کودکان که بیش از سایر گروه‌ها در معرض بیماری‌های ناشی از آب آلوده و نبود امکانات بهداشتی قرار دارند.

افزایش بیماری‌های عفونی، مشکلات تغذیه‌ای و شیوع بیماری‌های قابل انتقال از آب از جمله نگرانی‌های اصلی مطرح‌شده در این گزارش است.

اوچا همچنین اعلام کرده است که کاهش دسترسی به منابع آب سالم، همراه با محدودیت در خدمات بهداشتی اولیه، فشار مضاعفی بر خانواده‌های افغان وارد کرده و نیاز فوری به حمایت‌های انسان‌دوستانه و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های آب و بهداشت را بیش از پیش برجسته می‌سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا