افغانستانحقوق بشرخبرمهاجرین

عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا برنامه اخراج افغانستانی‌ها را متوقف کند

خبرگزاری دید: سازمان عفو بین‌الملل از نهادهای اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست برنامه‌های اخراج پناهجویان افغانستانی و هرگونه همکاری با حکومت طالبان برای پذیرش اجباری بازگشت‌کنندگان را فوراً متوقف کنند.

عفو بین‌الملل: اتحادیه اروپا برنامه اخراج افغانستانی‌ها را متوقف کند

این سازمان هشدار داد که افغانستان تحت حاکمیت طالبان همچنان برای بازگشت شهروندان امن نیست و اخراج افغانستانی‌ها می‌تواند جان آنان را در معرض خطر جدی قرار دهد. به گفته عفو بین‌الملل، کمیسیون اروپا به‌تازگی از مقام‌های طالبان برای گفت‌وگو درباره بازگرداندن اتباع افغانستان به بروکسل دعوت کرده است؛ اقدامی که در پی درخواست برخی کشورهای عضو برای تسریع روند اخراج افغانستانی‌ها صورت می‌گیرد.

عفو بین‌الملل با اشاره به وخامت وضعیت حقوق بشر و بحران انسانی در افغانستان تاکید کرد که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این نهاد همچنین اعلام کرد که سیاست‌های سرکوبگرانه طالبان، از جمله محدودیت‌های شدید علیه زنان و دختران، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدیدسازی اجباری، شکنجه و اعدام‌های فراقانونی، نشان می‌دهد که بازگرداندن افراد به افغانستان با تعهدات حقوقی اتحادیه اروپا در تضاد است.

این سازمان حقوق بشری هرگونه تعامل اتحادیه اروپا با طالبان در زمینه اخراج مهاجران را «خطرناک و غیرمسوولانه» توصیف کرد.

این درحالی است که بلجیم به هیات طالبان برای سفر به این کشور ویزا صادر کرده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا