آزادی بیاناجتماعاسلایدشوافغانستانحقوق بشرخبرسیاستمذهبی

گزارش مرکز حقوق بشر: طالبان ده‌ها عزادار شیعه را در محرم بازداشت کرده است

خبرگزاری دید: مرکز حقوق بشر افغانستان اعلام کرد نیروهای طالبان در کابل و چند ولایت دیگر ده‌ها عزادار شیعه را بازداشت کرده و محدودیت‌های تازه‌ای بر برگزاری مراسم عزاداری محرم اعمال کرده‌اند.

مرکز حقوق بشر افغانستان در گزارش تازه‌ای اعلام کرده که نیروهای طالبان طی دهه اول محرم، ۴۶ عزادار را از یک تکیه‌خانه در کابل و ۹ نفر دیگر را به‌اتهام نصب پرچم و نمادهای عزاداری بازداشت کرده‌اند. به‌گفته این نهاد، بازداشت‌ها به دستور سرپرست وزارت عدلیه طالبان انجام شده و افراد بازداشت‌شده در «زندان شخصی» او نگهداری می‌شوند.

در این گزارش آمده که طالبان به چند مسجد و حسینیه از جمله مسجد امام حسن مجتبی (ع) مسجد محمدیه و حسینیه گلزار شهدا در کابل یورش برده و با علمای شیعه که برای مذاکره مراجعه کرده بودند، برخورد توهین‌آمیز داشته‌ است.

در ولایت هرات نیز طالبان برگزاری مراسم خیابانی، حمل علم و نصب نمادهای عزاداری را ممنوع کرده و تنها تجمع محدود در اماکن تعیین‌شده برای روزهای تاسوعا و عاشورا را مجاز دانسته‌ است. تلاش‌های نمایندگان محلی برای دریافت مجوز با مخالفت طالبان روبه‌رو شده است.

گزارش‌های مشابه از بلخ، بامیان و غزنی نیز منتشر شده که نشان می‌دهد طالبان مسوولان مساجد و حسینیه‌ها را بازداشت کرده و محدودیت‌های تازه‌ای بر برگزاری مراسم مذهبی اعمال کرده‌ است.

مرکز حقوق بشر افغانستان این اقدامات را بخشی از «الگوی رسمی محدودیت مذهبی» علیه شیعیان، اسماعیلیان و صوفیان دانسته و تأکید کرده که جلوگیری از عزاداری امام حسین (ع) با اصول وحدت اسلامی در تضاد است. این نهاد همچنین یادآور شده که در فقه حنفی، بازداشت خودسرانه و توهین به شعائر مذهبی دیگران هیچ مبنای شرعی ندارد.

این مرکز خواستار توقف فوری محدودیت‌ها، احترام به نمادها و اماکن مذهبی و اجازه برگزاری مراسم طبق رویه پیشین شده و از یوناما خواسته است تحقیق مستقل و بی‌طرفانه درباره این اقدامات انجام دهد.

حکومت طالبان از زمان بازگشت به قدرت، محدودیت‌های گسترده‌ای بر آیین‌های عزاداری امام حسین علیه‌السلام وضع کرده و بارها پرچم‌های عزاداری را در محلات شیعه‌نشین جمع‌آوری کرده‌ است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا