اقتصاد و توسعهخبرمنطقه

قزاقستان در بندرعباس پایانه تجارتی می‌سازد

خبرگزاری دید: معاون نخست‌وزیر قزاقستان اعلام کرد که این کشور در نظر دارد با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، یک پایانه تجارتی در بندر عباس ایران ایجاد کند تا زمینه دسترسی مستقیم به بازارهای هند، شرق آفریقا، کشورهای خلیج فارس و آسیای جنوب‌شرقی را فراهم سازد.

قزاقستان در بندرعباس پایانه تجارتی می‌سازد

سریک ژومانگارین، معاون نخست‌وزیر قزاقستان، در نشست مشترک پارلمان این کشور گفته که این پایانه در زمینی به مساحت حدود ۱۵ هکتار ساخته خواهد شد و هیچ بودجه دولتی برای اجرای آن اختصاص نمی‌یابد. به گفته او، توافق‌نامه اجاره این زمین در مراحل نهایی قرار دارد.

وی افزوده که کالاهای قزاقستان از شهر آکتاو از طریق خط آهن موجود و با عبور از ترکمنستان به بندر عباس انتقال خواهد یافت.

ژومانگارین همچنین ابراز امیدواری کرده که با حل‌وفصل تنش میان ایالات متحده و ایران، تحریم‌های اعمال‌شده بر ایران کاهش یابد و زمینه گسترش همکاری‌های اقتصادی فراهم شود.

در کنار این طرح، دولت قزاقستان همچنان ساخت خط آهن ترانس‌افغان را برای دسترسی به بندرهای آب‌های عمیق پاکستان دنبال می‌کند.

به گفته معاون نخست‌وزیر، اختلال‌های تجارتی ناشی از تنش‌های اخیر میان امریکا و ایران، اهمیت ایجاد مسیرهای بدیل ترانزیتی را بیش از پیش برجسته ساخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا