تجاوز آمریکایی-صهیونی به ایرانجنگجهانسیاستنظامی

تنش‌های ایران و آمریکا رشد اقتصاد خلیج فارس را به شدت کاهش داد

خبرگزاری دید: نظرسنجی تازه رویترز نشان می‌دهد تشدید تنش‌های ایران و آمریکا و محدودیت‌های ایجادشده در تنگه هرمز، بخش بزرگی از اقتصاد کشورهای خلیج فارس را در سال جاری میلادی با افت محسوس رشد مواجه کرده است. تحلیلگران این وضعیت را نتیجه «بی‌تعهدی واشنگتن به تفاهم اسلام‌آباد» و ادامه سیاست‌های تنش‌زای آمریکا در منطقه ارزیابی می‌کنند.

بر اساس نظرسنجی جدید خبرگزاری رویترز، اقتصاد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری میلادی تحت فشار مستقیم تنش‌های فزاینده میان ایران و آمریکا قرار گرفته و رشد اقتصادی این کشورها به‌طور محسوسی کاهش یافته است. تحلیلگران می‌گویند بسته ماندن بخش‌هایی از تنگه هرمز و اختلال در مسیرهای حیاتی انرژی و تجارت، مهم‌ترین عامل این افت رشد بوده است.

در این گزارش تأکید شده که تنگه هرمز ـ گذرگاه حیاتی انتقال نفت و گاز جهان ـ طی ماه‌های اخیر با محدودیت‌های دوره‌ای مواجه بوده و این وضعیت بر صادرات انرژی، هزینه‌های بیمه‌ای، حمل‌ونقل دریایی و جریان سرمایه‌گذاری در کشورهای خلیج فارس تأثیر مستقیم گذاشته است. کارشناسان اقتصادی منطقه هشدار داده‌اند که ادامه این وضعیت می‌تواند چشم‌انداز رشد اقتصادی سال آینده را نیز تیره کند.

تحلیلگران شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز، ریشه این بحران را در «بی‌تعهدی واشنگتن به تفاهم اسلام‌آباد» و تداوم سیاست‌های جنگ‌افروزانه آمریکا در منطقه دانسته‌اند. به گفته آنان، بی‌ثباتی ناشی از درگیری‌های اخیر و افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیک، سرمایه‌گذاران خارجی را محتاط‌تر کرده و بازارهای مالی کشورهای خلیج فارس را تحت فشار قرار داده است.

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که برخی دولت‌های منطقه تلاش کرده‌اند با بسته‌های حمایتی، اصلاحات مالی و تنوع‌بخشی به اقتصاد، اثرات این بحران را کاهش دهند، اما تا زمانی که مسیرهای انرژی و تجارت در تنگه هرمز به ثبات نرسد، بازگشت به رشد پایدار دشوار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا