افغانستانخبرسیاست

دادستان پیشین افغانستان: سقوط یفتل بدخشان نشان داد انحصار قدرت دوام ندارد

خبرگزاری دید: فرید حمیدی، دادستان کل پیشین افغانستان، سقوط چندساعته ولسوالی یفتل پایین بدخشان از کنترل طالبان را نشانه‌ای از شکنندگی ادعای حاکمیت سراسری این گروه دانسته و تأکید کرده که «اتکا به زور و انحصار قدرت پایدار نیست.»

دادستان پیشین افغانستان: سقوط یفتل بدخشان نشان داد انحصار قدرت دوام ندارد

فرید حمیدی، دادستان کل پیشین افغانستان، امروز شنبه ۲۷ سرطان در پیامی در صفحه ایکس نوشت که خروج ولسوالی یفتل پایین بدخشان از کنترل طالبان «درس‌های بزرگ» برای ساختار قدرت در افغانستان دارد و نشان می‌دهد که ادعای حاکمیت مطلق این گروه «شکننده و ناپایدار» است.

حمیدی تأکید کرد که حق‌تلفی، تبعیض، انحصار سیاسی و قومی، استبداد و اتکای صرف به زور نمی‌تواند پایه‌های یک حکومت پایدار را شکل دهد. او با اشاره به تلفات غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های عمومی در دو دهه جنگ طالبان، از جمله آتش‌زدن و تخریب مکاتب، گفت حتی مبارزه مسلحانه نیز می‌تواند «قانونمند و مبتنی بر ارزش‌ها» باشد.

او مدعی شد نیروهای جبهه تازه‌تأسیس مخالف طالبان، با وجود توانایی وارد کردن خسارت گسترده، تنها اهداف نظامی را هدف قرار داده‌اند و از آسیب‌رسانی به غیرنظامیان خودداری کرده‌اند.

حمیدی در ادامه نوشت: «گروه حاکم نمی‌تواند به سلطه ظالمانه، نامشروع و تبعیض‌محور خود دوام دهد. راه‌ حل افغانستان از مسیر تفاهم، عدالت اجتماعی، رفع تبعیض، احترام به کرامت زنان و مردان و اعمال حاکمیت برابر همه شهروندان می‌گذرد.»

این اظهارات در حالی مطرح شده که بامداد جمعه ۲۶ سرطان، ولسوالی یفتل پایین برای چند ساعت از کنترل طالبان خارج شد و نیروهای جبهه سپاهیان میهن کنترل آن را در دست گرفتند؛ رخدادی که واکنش‌های سیاسی گسترده‌ای را در کابل و خارج از افغانستان برانگیخته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا