اسلایدشوافغانستانجنگخبرسیاستنظامی

تحولات بدخشان؛ هشدار جلالی درباره آغاز قیام تدریجی مردم علیه طالبان

خبرگزاری دید: علی‌احمد جلالی، وزیر داخله پیشین افغانستان، تحولات اخیر بدخشان را آغاز قیام تدریجی مردم علیه سیاست‌های طالبان دانسته و تأکید کرده که حملات پراکنده مخالفان هنوز تهدید جدی برای این گروه نیست، مگر آن که با انسجام سیاسی و گسترش جغرافیایی همراه شود.

علی‌احمد جلالی، وزیر داخله پیشین افغانستان و استاد دانشگاه، گفته که فشار طالبان بر مردم طی پنج سال گذشته افزایش یافته و این گروه نه‌تنها از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده، بلکه حقوق شهروندان، به‌ویژه زنان را نیز به‌طور گسترده نقض کرده است. او تحولات بدخشان را «نشانه آغاز واکنش تدریجی مردم» توصیف کرده و گفته است که تجربه تاریخی نشان می‌دهد مقاومت در برابر حکومت‌های استبدادی معمولاً آهسته آغاز می‌شود و به‌تدریج گسترش می‌یابد.

جلالی با اشاره به حملات پراکنده مخالفان در مناطق دورافتاده گفته که این تحرکات برای تغییر موازنه قدرت کافی نیست و موفقیت آن‌ها نیازمند انسجام سیاسی، استراتژی واحد و رهبری ملی است. او هشدار داده که اگر اعتراض‌ها محدود بماند، طالبان قادر خواهد بود با امکانات موجود آن‌ها را مهار کند. به گفته او احتمال موفقیت زمانی افزایش می‌یابد که تحرکات مخالفان از کوهستان‌ها به شهرها کشیده شود و ساختارهای موازی قدرت در نقاط مختلف شکل بگیرد.

این اظهارات همزمان با پنجمین روز درگیری میان جبهه آزادی افغانستان و طالبان در ولسوالی زیباک بدخشان مطرح شده است. جبهه آزادی ادعا کرده چند موضع مهم طالبان را تصرف و دو پهپاد این گروه را ساقط کرده است. طالبان نیز با نشر ویدئو مدعی حمله به یک قرارگاه این جبهه شده است.

از جانب دیگر، حبیب‌الرحمان حکمتیار، فرزند گلبدین حکمتیار، گفته که اگر طالبان جنگ را ابزار رسیدن به قدرت می‌داند، دیگران نیز حق دارند برای نقش‌آفرینی در سرنوشت کشور بجنگند. او طالبان را متهم کرده که «راه‌ حل معقول» را نپذیرفته و با انحصار قدرت، زمینه ناامنی‌های تازه را فراهم کرده است. حکمتیار هشدار داده که تحولات بدخشان می‌تواند به‌سرعت در ولایت‌های دیگر تکرار شود و طالبان با حملاتی روبه‌رو گردد که منشأ آن‌ها را تشخیص ندهد.

در روزهای گذشته، جبهه آزادی و جبهه سپاهی میهن چندین حمله علیه مواضع طالبان در بدخشان انجام داده‌اند. جبهه آزادی مدعی است در زیباک ۲۱ نیروی طالبان، از جمله چند فرمانده، کشته و ۳۷ تن زخمی شده‌اند و چند پاسگاه این گروه را تصرف کرده است. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان این ادعاها را «تبلیغات رسانه‌ای» خوانده و گفته نیروهای «انتحاری» این گروه برای دفاع از رژیم آمادگی کامل دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا