اجتماعافغانستانحقوق بشرخبرزنانسیاستغذاکودکان

هشدار ان‌.آر.سی: خانواده‌ها در افغانستان در حالت سقوط آزاد

خبرگزاری دید: شورای پناهندگان ناروی (NRC) هشدار داده که بحران بشری در افغانستان ماه‌به‌ماه وخیم‌تر می‌شود و خانواده‌ها در نتیجه فقر، بی‌جاشدگی، درگیری، تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های جنسیتی با مشکلات فزاینده روبه‌رو هستند.

یان ایگلند، دبیرکل این نهاد، در جریان سفرش به افغانستان گفته که جامعه جهانی پس از ۲۰۲۱ این کشور را به حاشیه رانده و زنان، دختران و خانواده‌های آسیب‌پذیر بیشترین آسیب را متحمل شده‌اند.

به گفته NRC، در سال ۲۰۲۵ حدود ۲.۹ میلیون افغانستانی از ایران و پاکستان بازگشتند و از آغاز سال جاری نیز بیش از یک میلیون نفر به کشور برگشته‌اند؛ موجی که فشار سنگینی بر مسکن، اشتغال و خدمات عمومی وارد کرده است.

ایگلند گفته که بسیاری از خانواده‌های بازگشته بدون سرپناه مناسب و حمایت پایدار زندگی می‌کنند و سوءتغذیه کودکان نیز در حال افزایش است. او افزود که نهادهای بشردوستانه کمتر از یک‌سوم بودجه مورد نیاز خود را دریافت کرده‌اند.

‌ان‌آرسی از جامعه جهانی خواست علاوه بر کمک‌های اضطراری، در برنامه‌های درازمدت برای ایجاد فرصت‌های کاری و خودکفایی خانواده‌های بازگشته سرمایه‌گذاری کند و برای جلوگیری از «فروپاشی» مردم افغانستان، تعامل و حمایت بین‌المللی را افزایش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا