اجتماعجهانخبرسیاست

توافق نفتی امریکا و ونزویلا با چالش حقوقی جدی روبه‌رو شد

خبرگزاری دید: روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده که توافق تازه میان واشنگتن و کاراکاس برای بهره‌برداری از منابع نفتی ونزویلا ممکن است با چالش‌های جدی حقوقی مواجه شود.

بر اساس این گزارش، پنتاگون قرار است ۳۵ درصد از سهام یک شرکت نفتی را در اختیار بگیرد؛ شرکتی که حق بهره‌برداری از حدود یک‌پنجم ذخایر نفت ونزویلا، معادل دست‌کم ۶۵ میلیارد بشکه، به آن واگذار شده است.

مخالفان این توافق می‌گویند واگذاری امتیاز نفتی بدون برگزاری مناقصه عمومی و کنار گذاشتن شرکت دولتی نفت ونزویلا، PDVSA، ممکن است با قانون اساسی این کشور در تضاد باشد.

دونالد ترامپ از یک امتیاز نفتی ۱۰۰ ساله سخن گفته، اما دلسی رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزویلا، مدت اعتبار مجوزها را تنها ۲۵ سال اعلام کرده است.

از دیگر بخش‌های بحث‌برانگیز توافق، امکان خرید ۲۰ درصد نفت تولیدشده از سوی امریکا به «قیمت تمام‌شده» است. در این شیوه، خریدار تنها هزینه تولید را می‌پردازد و سودی برای تولیدکننده در نظر گرفته نمی‌شود؛ موضوعی که به گفته کارشناسان، می‌تواند درآمد مالیاتی دولت ونزویلا از این بخش را نیز کاهش دهد.

برای نمونه، اگر هزینه تولید هر بشکه نفت ۳۰ دالر باشد، خریدار همان بشکه را با قیمت ۳۰ دالر دریافت می‌کند، حتی اگر بهای آن در بازار به‌مراتب بیشتر باشد.

کارشناسان احتمال داده‌اند که این قرارداد در آینده در دادگاه‌ها مورد اعتراض قرار گیرد یا در صورت روی کار آمدن دولت جدید در ونزویلا، با بازنگری و چالش سیاسی مواجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا