اسلایدشوافغانستانخبرسیاست

برکناری مدیران دانشگاه دعوت؛ طالبان هیأت جدید منصوب کرد

خبرگزاری دید: وزارت تحصیلات عالی طالبان، رئیس و مسوولان اداری دانشگاه خصوصی دعوت در کابل را برکنار و افراد مورد نظر خود را به‌عنوان هیأت رهبری جدید این دانشگاه منصوب کرده است.

ندامحمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان، روز شنبه با حضور در دانشگاه دعوت، به مسوولان پیشین اعلام کرده که دیگر اجازه اداره این مرکز را ندارند. این اقدام پس از دستور وزارت عدلیه طالبان برای توقف فعالیت دانشگاه و تخلیه ساختمان آن انجام شده است.

دانشگاه دعوت در سال ۱۳۶۳ از سوی عبدالرب رسول سیاف تأسیس شد و در سال ۱۳۸۸ مجوز فعالیت دریافت کرد. این دانشگاه حدود یک‌هزار و ۵۰۰ دانشجو در ۱۴ رشته دارد. طالبان تاکنون درباره دلیل رسمی برکناری مسوولان و توقف فعالیت این دانشگاه توضیحی ارائه نکرده است.

حبیب‌الرحمان سیاف در واکنش به این اقدام، تصرف دانشگاه بدون رضایت اداره و مؤسسان آن را خلاف قوانین و احکام شرعی خوانده و گفته که طالبان بدون ارائه دلیل موجه، هیأت رهبری جدیدی برای این مرکز تعیین کرده‌اند. او تأکید کرده که دانشگاه‌ها نباید قربانی سیاست و منازعات سیاسی شوند و مداخله در نهادهای علمی، ضربه به دانش و آینده نسل جوان افغانستان است.

اداره دانشگاه دعوت نیز اعلام کرده که هیأت تعیین‌شده از سوی طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد و فعالیت‌های علمی، آموزشی و اداری دانشگاه را تا روشن‌شدن وضعیت قانونی آن متوقف می‌کند.

این اقدام در حالی صورت گرفته که پیش‌تر وزارت تحصیلات عالی طالبان، رئیس و معاونان دانشگاه خصوصی خاتم‌النبیین را برکنار کرده و سپس مجوز فعالیت این دانشگاه را لغو کرد. این روند، همزمان با افزایش مداخلات طالبان در مدیریت و فعالیت مراکز آموزش عالی خصوصی در افغانستان دنبال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا