اجتماعافغانستانجهانخبرغذا

تورم مواد غذایی در افغانستان به ۸.۲ درصد رسید

خبرگزاری دید: بر اساس گزارش جدید سازمان ملل متحد، تورم عمومی در افغانستان در ماه می به ۷.۸ درصد و تورم مواد غذایی به ۸.۲ درصد رسیده است.

گزارش جدید سازمان ملل متحد از افزایش فشارهای اقتصادی و معیشتی بر خانوارهای افغانستان حکایت دارد. بر اساس داده‌های این گزارش، نرخ تورم عمومی در این کشور در ماه می به ۷.۸ درصد رسیده و تورم مواد غذایی نیز ۸.۲ درصد ثبت شده است.

افزایش قیمت مواد غذایی در شرایطی رخ داده که اختلال در مسیرهای تجاری منطقه‌ای و افزایش هزینه انتقال کالا، روند تأمین و عرضه برخی کالاهای اساسی را با دشواری مواجه کرده است.

گزارش سازمان ملل همچنین نشان می‌دهد محدودیت‌ها و اختلال در تجارت با کشورهای همسایه، واردات کالاهایی از جمله مواد غذایی، سوخت و دارو را تحت تأثیر قرار داده و در برخی مناطق به افزایش فشارهای قیمتی منجر شده است.

افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل نیز از دیگر عواملی است که می‌تواند قیمت نهایی کالاها را برای مصرف‌کنندگان افزایش دهد.

همزمان با رشد قیمت‌ها، کاهش قدرت خرید خانوارها به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد، فشار بیشتری بر وضعیت معیشتی آنان وارد کرده است.

سازمان ملل پیش‌تر نیز نسبت به تأثیر کاهش کمک‌های بشردوستانه، جابه‌جایی جمعیت، فشارهای اقلیمی و محدودیت‌های اقتصادی بر خانوارها و خدمات اساسی افغانستان هشدار داده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا