از بیکارهگی حکومت وحدت ملی به سوی شکلگیری حکومت توافق ملی
با آنکه بیش از ۹۰ روز به پایان عمر حکومت وحدت ملی باقی مانده است، حکومتی زیر عنوان «حکومت توافق ملی» به تازهگی با انتقاد از کارنامه حکومت کنونی در آستانه شکلگیری است.
به گزارش خبرگزاری دید، اعضای ارشد «توافق ملی و تغییر» طرحی را در ۶ فصل بهمنظور نجات کشور از بحرانهای خلق شده به جامعه جهانی، حکومت کنونی، احزاب سیاسی، رهبران جهادی و مردم افغانستان پیشکش کرده است.
اعضای ارشد جریان سیاسی توافق ملی و تغییر تاکید میکنند که چالشهای سیاسی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی کشور دیگر برای مردم قابل قبول نیست.
عملکرد حکومت وحدت ملی دهه هفتاد را برای مردم زنده ساخته است
سید علیرضا محمودی از اعضای رهبری توافق ملی و تغییر که در حضور مردم، احزاب سیاسی، رهبران جهادی و رسانهها صحبت میکرد تاکید میکند که حکومت وحدت ملی برخاسته از یک تقلب سازمان یافته در انتخابات ریاست جمهوری دور گذشته است و هیچ یک از مادههای توافقنامه شکلگیری حکومت وحدت ملی را به منظور تقسیم درست قدرت عملی نکرده است و فاقد اعتبار بود و است.
آقای محمودی با ابراز انتقاد از عملکرد ریاست جمهوری گفت: با طرح سیاستهای قومی و انحصار طلبی، کشور را دچار بحران کرده است و خاطرات تلخ تاریخ گذشته را یکبار دیگر برای مردم افغانستان زنده ساخته است.
او از دهه هفتاد که برای مردم افغانستان یک تاریخ خونین است یاد کرده و گفت که حکومت متاسفانه زمینه را فراهم نموده است تا مردم گذشته دردآور شان را دوباره تجربه کنند.
وی افزود:« توافق ملی و تغییر طرحی را با ۶ فصل آماده کرده است تا از وضعیت اسفبار کنونی عبور کنیم.»
کمیسیون انتخابات و چگونگی کار آن
فضلالرحمن اوریا عضو دیگر شورای رهبری توافق ملی و تغییر به موضوع انتحابات و چکونگی کار کمیسیون مستقل انتخابات اشاره کرده میگوید، انتخابات شورای ولسوالیها، مجلس نمایندگان و ریاست جمهوری در پیش است و باید بهگونه شفاف و همه قبول برگزار شود.
آقای ارویا میگوید که حکومت نباید در امور کار کمیسیون انتخابات دخالت کند و از سویی هم افراد دلخواه خودش را نصب نکند و سهیم ساختن همه احزاب سیاسی به شمول طالبان در انتخابات خط سرخ ما است.
علت شکلگیری طرح حکومت توافق ملی و تغییر
نظامالدین فطرت بلوچ عضو دیگر روند سیاسی توافق ملی و تغییر علت شکلگیری طرح مقدماتی حکومت توافق ملی را توضیح میدهد و میگوید، حکومت وحدت ملی ناکامترین نوع حکومتداری در تاریخ افغانستان است.
براساس اظهارات آقای بلوچ، حکومت کنونی در حوزههای امنیت، اقتصاد، مبارزه با فساد اداری، کاریابی و نقش مردم در حکومت هیچگونه دستاوردی ندارد و برای بیرون رفت از چالشهای کنونی ایجاب میکند که بدیل حکومت ناکام کنونی را در سر داشته باشیم.
سیاستهای نامعقول حکومت فاجعهآفرین بوده
انا شاهی مراد معاون حزب جنبش اسلامی افغانستان با ایراد از کار حکومت وحدت ملی میگوید، ناتوانی رهبران حکومت وحدت ملی روز به روز شرایط را بدتر از قبل میکند و با سیاستهای نامعقولشان مردم را در بخشهای مختلف کشور به آتش میکشند.
دشواری در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود
محمد ناطقی، تطبیقکننده توافقنامه حکومت وحدت ملی در ارتباط به انتخابات ریاست جمهوری آینده میگوید، انتخابات شورای ولسوالیها و شورای ملی در سال آینده برگزار خواهد شد اما عملیشدن انتخابات ریاست جمهوری آینده با دشواریهایی همراه خواهد بود.
آقای ناطقی میگوید: مردم افغانستان و احزاب سیاسی در آینده نمیخواهند تجربه «گوسفند داری و گوسفند سواری را » تجربه کنند.
مولوی مختار مفلح رییس حزب نهضت اسلامی مردم افغانستان حکومت را تروریستپرور عنوان کرده و تاکید نموده است که حکومت مرکزی باید به باداران خارجی خود « نه» بگوید.
وی با ناتوان خواندن امریکا گفته مردم افغانستان روس پر قدرت را شکست داده است و امریکا را نیز شکست میدهند.
با این همه، انتظار میرود با شکل گیری حکومت توافق ملی وضعیت سیاسی کشور دچار تحول شود و مردم افغانستان نسبت به آینده شان خوشبین شوند.
اختر سهیل – خبرگزاری دید – کابل