برگزاری انتخابات و توزیع تذکرههای برقی نیاز به اجماع ملی دارد
سید خلیلالله انوری رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان در گردهمایی اعلام موضع سیاسی، امنیتی و هویتی این حزب؛ دیروز جمعه(۴ حوت) در کابل از انحصارگری ارگ انتقاد کرد و تاکید نمود که برگزاری انتخابات شفاف و توزیع تذکرههای برقی نیازمند یک اجماع ملی است.
به گزارش خبرگزاری دید، آقای انوری بخشی از چالشهای امروز را برگرفته از تصامیم رهبران گذشته پنداشته؛ زیرا به باور وی آنان در ۴۰ سال گذشته در راستای نهادینه کردن حاکمیت ملی، حکومت مرکزی و هویت ملی اقدامی درست انجام نداده بودند.
وی همچنان علاوه کرد که مداخلات عناصر بیرونی و عوامل داخلی آنان در نقش تیکهداران قومی، باعث تشکیل جزایر قدرت شد و این امر مانع تحکیم حاکمیت ملی در کشور گشت.
در همین حال، رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان با تاکید براین موضوع که تاسیس نهادهای اجتماعی، علمی و فرهنگی یک دستاورد خوب برای جامعه افغانستان است؛ افزود که متاسفانه این نهادها تبدیل به ابزارهای استفاده قومی شده است.
وی با اشاره به چالش توزیع شناسنامههای برقی و بحث هویت ملی نیز گفته که متاسفانه برخی از افراد به هویت ملی از دید برتری طلبی و سلطهجویی تباری نگاه میکنند و در موضعگیریهای خود در این باره، از منظر تکقومی میبینند که این خود حساسیت سایر اقوام را برانگیخته است.
وی همچنان بحث سایر اقوام و قرار گرفتن آنان را در زیر چتر ۱۴ قوم که نامشان در قانون اساسی آمده است غیر منطقی خواند و آن را قابل پذیرش ندانست.
از سویی هم، آقای انوری تاکید کرد که تمام اقوام افغانستان هویت مستقل خود را دارند و باید به همان هویت تاریخی – فرهنگیشان شناخته شوند و نباید آنان را از این حق طبیعیشان محروم کرد.
وی خواستار ایجاد یک کمیسیون متشکل از دادگاه عالی و متخصصین و بزرگان قومی شد و گفت که نباید هیچ گونه کوتاهی در مورد خواستههای قانونی اقوام ساکن کشور صورت بگیرد.
رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان درباره برگزاری انتخابات نیز گفت که در کمیسیونهای انتخاباتی هیچنشانه از برگزاری انتخابات شفاف دیده نمیشود.
وی خاطرنشان کرد که طرحهای بدیل حکومت وحدت ملی از سوی جریانها و احزاب سیاسی، نه تنها مشکلات را حل نخواهد کرد؛ بلکه افزایش میدهد.
رهبر حزب حرکت اسلامی مردم افغانستان خواستار یک اجماع ملی برای برگزاری و تضمین شفافیت و اعتبار انتخابات شد.
به گفته وی پیش از عمر قانونی حکومت وحدت ملی جریانها، احزاب سیاسی، بزرگان و اعضای جامعه مدنی دور هم جمع شده و راه حل مناسب و منطقی برای چالش انتخابات پیدا کنند.
آقای انوری همچنان خواهان حل شدن جزایر قدرت در درون نظام سیاسی کشور شد و گفت که باید از ظرفیتهای آنان در جهت تحکیم صلح و ثبات دایمی در افعانستان استفاده شود.
با این همه، به تازهگی «توافق ملی و تغییر» به منظور برونرفت از وضعیت کنونی کشور طرح حکومتی را زیر عنوان « حکومت توافق ملی » مطرح کرده است که با استقبال گرم جناحهای سیاسی کشور نیز همراه بوده است.