خادمی که حاکم دایمی بلخ خواهد بود
تلاش در راستای انعکاس خواستها و انتظارات مردم در برابر برنامههای بزرگ ملی و بینالمللی داشته باشند؛
در ادامه همکاریهای جدی فرهنگی و سیاسی با جوانان همچنان در دسترس بمانند.
عطامحمد نور سرانجام پس از چهارده سال حکمرانی بر بلخ، دوم حمل امسال از مقام ولایت بلخ کنار رفت. او با گفتن خداحافظ مردم بلخ در میان کف زدنهای پُرشور مردم به حاکمیت مقتدرانه خود در این ولایت نقطه پایان گذاشت.
تنشهای سه ماهه به وجود آمده میان بلخ و حکومت مرکزی بر سر تعیین والی این ولایت و بالاخره تفاهم آقای نور با حکومت مرکزی در این مورد، برخلاف معمول سایه تاریکی بر قدردانی از کارکرد پر ارزش و خدمات صادقانه چهارده ساله عطامحمد نور در این ولایت انداخت.
عطامحمد نور والی پیشین بلخ، سال ۱۳۸۳ بر مقام ولایت بلخ تکیه زد. دوره طولانی کاری آقای نور با عمران و بازسازی، رشد اقتصادی و احیا و تامین امنیت در این ولایت و حوزه شمال کشور به همراه بوده است. آقای نور به عنوان مدیر کارفهم و موفق توانست تسهیلات ارزندهای را در بخشهای مختلف ولایت بلخ در کارنامه حکمرانی خود بیفزاید.
پس از کنفرانس «بٌن» در میان رهروان قهرمان ملی افغانستان، آقای عطامحمد نور با عزم متین توانست بعد دهها سال مبارزه مسلحانه در جبهات آزادی کشور، خود را با شرایط تازه حکومتداری و دموکراسی تطابق دهد و با همه موانع و مشکلات کنار آید و با حمایت مردم با همه قوت در راستای بازسازی، رفاه و احیای امنیت مردم بلخ تلاش موثر ورزد. در دوره کاری آقای نور گسترش فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و رسانهای در بلخ از کارهای مهمیاند که انجام یافته است.
آقای نور در طول دوره کاری خود به شکل خوب توانست تا میان سمت رسمیاش به عنوان والی بلخ و سمت حزبیاش به عنوان رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان، تفاهم و توازن برقرار نماید.
در میان کارکرد عطامحمد نور در بلخ، بخش ویژهای را در حمایت از مراجع فرهنگی، نهادها، انجمنهای اجتماعی و کمک و دستگیری از شاعران، نویسندهگان و خبرهگان علم و فرهنگ و در کنار آن گرامیداشت از مراسم فرهنگی، شخصیتهای تاریخی و فرهنگی و حمایت از آزادی بیان و اهل رسانهها تشکیل داده است.
تامین امنیت بلخ، رهبری و مدیریت فعال و قاطعانه و مبارزه صادقانه در برابر کشت خشخاش مواردی هستند که بلخ و حکومت محلی آن را در محراق توجه قرار داده است. مردمان بلخ در سطح افغانستان از امنیت نسبی برخوردارند و با سهولتهایی که در کنار آرامی ایجاد شده است به زندهگی خود ادامه میدهند.
چند مورد درشت از کارکرد آقای نور:
-ارتقای دانشگاه بلخ از ۷ دانشکده به ۱۸ دانشکده؛
-مهیا نمودن ۶۰۰ جریب زمین برای دانشگاه بلخ؛
-اعمار دیوار فرهیختهگان(۲۶ تن از مشاهیر شعر و ادب)؛
-اعمار یادگاههای مولانا جلالالدین محمد بلخی، رابعه بلخی و ناصر خسرو بلخی؛
– اعمار و تاسیس خانه مولانای بلخ؛
– کشف آرامگاه ملا محمدجان و اعمار ساختمان آن؛
– اعمار شفاخانه ۶۵۰ بستر ابوعلی سینای بلخی، ۷ شفاخانه حوزهای و ۵۱ مرکز ضحی؛
– ترمیم و نگهداری فنی از ۲۷ آبده تاریخی؛
– احداث ۲۲ چارراه تزیینی؛
– احداث ۶ باب پارک تفریحی؛
– احداث دو استدیوم ورزشی و دو ورزشگاه؛
– ایجاد شهرک برای کوچیان؛
– ایجاد سه شهرک رهایشی؛
– اعمار ترمینل جدید میدان هوایی مولانا جلالالدین محمد بلخی؛
– تجلیل همه ساله ایام نوروز در بلخ همراه با تامین امنیت و مصئونیت اجتماعی و پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی؛
عناوین بالا چند مورد کوتاه از کارکرد حکومت محلی بلخ تحت رهبری آقای نور بوده است.
بالاترین موفقیت آقای نور، گردهم آوردن و به کار درآوردن یک تیم کاری صادق، کارا و موثر در حکومت محلی تحت رهبری شان بوده است که مطمئناً بدون این تیم کاری شاید بلخ امروز که جغرافیای امن برای مردم ما و نماد وقوت قلب برای ما پایتخت نشینان گردیده است، این چنین نمیبود.
باری شنیدم که مولانا جلالالدین محمد بلخی را سفیر و نماینده دایمی افغانستان در قونیه خواندند، من به عنوان شهروند افغانستان و به دور از هر نوع علایق سیاسی ابراز میدارم که آقای عطامحمد نور با کارهای موثری که در بلخ انجام دادند به یک نسل محروم از سهولتهای امروزی و بر ملت افغانستان دستاورد و افتخار آفریدند.
همین که هموطنان ما در گوشهای از کشور زیر بیرق پرافتخار ما با عزت و آسوده زندهگی دارند، همین که روان خاطرشان آرام است و همین که شهرشان زیبا و مملو از مهمان و سیاح است، پس عطامحمد نور همیشه حاکم دائمی بلخ و مردم قدردان بلخی ما خواهد بود. او از مقام ولایت کنار رفته است اما بر ذهن و علایق و قلب مردم برای همیشه به عنوان معمار بلخ امروز و حاکم دایمی بلخ باقی خواهد ماند.
در این شرایط حساس سیاسی و بعد کنار رفتن آقای نور از مقام ولایت بلخ، از ایشان انتظارم ایناست:
– تلاش بیشتر برای بسیج و همگرایی میان همه اقوام به خرج دهند؛
– برای برگزاری کنگره جمعیت اسلامی و نظم بخشیدن به تشکیلات این سازمان کارهای اساسی را آغاز نمایند؛
– در رابطه به ایجاد محور بزرگی برای انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آینده، سعی بیشتر نمایند؛
– تلاش بیشتر بر فراهم سازی زمینههای تحصیلات عالی برای جوانان و پرورش کدرهای جوان برای آینده کشور نمایند؛
– در ارتباط بسیج و هماهنگی فرماندهان برای همکاری و تامین امنیت ولایات به ویژه شمال، همکاریهای بیشتر انجام دهند؛
– در جهت استحکام و تقویت پایههای حکومت مرکزی و اهداف اساسی فکری جمعیت اسلامی در مورد نظام سیاسی تلاشهای مرتبط را در دست گیرند؛
– تلاش در راستای انعکاس خواستها و انتظارات مردم در برابر برنامههای بزرگ ملی و بینالمللی داشته باشند؛
– در ادامه همکاریهای جدی فرهنگی و سیاسی با جوانان همچنان در دسترس بمانند؛
در پایان از استاد عطامحمد نور به پاس خدمات صادقانه و کارکرد موثرشان در بلخ قدردانی مینمایم، برایشان عمر طولانی توأم با قوت بیشتر برای خدمت به ملت افغانستان خواهانم.
نویسنده : سید صمیم مدبر
منبع : جمهوری اعتماد