اجتماعاسلایدشوافغانستانخبرسلامتگزارشمحیط زیست

آلودگی هوا؛ دشمنی خاموش که جان میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

گزارش جهانی جدید نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴، کشورهای هند، پاکستان، قزاقستان، چاد، ایران و افغانستان با بحران جدی آلودگی هوا مواجه شده‌اند.

یک گزارش جهانی جدید که بر اساس غلظت ذرات PM2.5 تهیه شده، وضعیت بحرانی آلودگی هوا در چندین کشور آسیا و آفریقا را به تصویر می‌کشد.

در سال ۲۰۲۴، کشورهایی نظیر هند، پاکستان، قزاقستان، چاد، ایران و افغانستان با افزایش بی‌سابقه‌ای در سطح آلودگی هوا مواجه بوده‌اند که این موضوع نگرانی‌های زیادی در مورد سلامت عمومی ایجاد کرده است.

بیرنیهات، واقع در هند، به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شده و غلظت PM2.5 در این شهر به رقم نگران‌کننده ۱۲۸.۲ مایکروگرم بر متر مکعب رسیده است.

این در حالی است که دهلی نو، پایتخت هند، برای ششمین سال متوالی به‌عنوان آلوده‌ترین پایتخت جهان باقی مانده است و غلظت PM2.5 در این شهر نیز به ۱۰۸.۳ مایکروگرم بر متر مکعب رسیده است.

در پاکستان، شهرهای لاهور و دیره اسماعیل خان نیز با بحران آلودگی مواجه شده‌اند و به‌ویژه لاهور با مه‌دود شدید و شرایط خطرناک هوا دست و پنجه نرم می‌کند.

همچنین، کاراگاندا در قزاقستان با غلظت PM2.5 معادل ۱۰۴.۸ مایکروگرم بر متر مکعب در میان آلوده‌ترین شهرها قرار دارد.

چاد، تنها کشور غیرآسیایی در این فهرست، با پایتخت خود، انجامنا، که غلظت PM2.5 آن به ۹۱.۸ میکروگرم بر متر مکعب رسیده، نشان‌دهنده بحران جدی در این منطقه است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اقدامات دولت چاد برای مقابله با این بحران بسیار محدود بوده و نیاز به توجه بیشتری دارد.

تشدید آلودگی هوا ناشی از عوامل مختلفی نظیر آلایندگی کارخانه‌ها، خودروهای قدیمی، سوزاندن بقایای کشاورزی و گردوغبار ناشی از ساخت‌وساز و شهرنشینی است.

این وضعیت نه تنها سلامت تنفسی و قلبی مردم را تهدید می‌کند، بلکه خطر مرگ زودرس را نیز افزایش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا