خبرگزاری دید: آلبرت پی خوروف، سفیر روسیه در پاکستان، اظهار داشته است که عادیسازی روابط میان پاکستان و افغانستان برای صلح و ثبات منطقه حیاتی بوده و به نفع منافع مشترک تمامی طرفهای ذینفع خواهد بود.

خوروف در مصاحبهای با رسانههای پاکستانی، بر نقش «فرمت مشورتی مسکو» در مورد افغانستان تأکید کرد و این چارچوب را به عنوان ابزاری مؤثر در تقویت گفتگوها معرفی نمود.
وی با اشاره به فراگیری این سازوکار، خاطرنشان کرده که: «این چارچوب، بدون استثنا تمامی بازیگران منطقهای از جمله پاکستان و هند را گرد هم میآورد.»
در رابطه با داعش خراسان، او بر موضع روسیه پافشاری کرده و گفته است: «داعش یکی از بزرگترین تهدیدها برای امنیت ملی و منطقهای روسیه است.»
در خصوص گروه داعش خراسان، وی با تأکید بر موضع روسیه اظهار داشته: «داعش یکی از بزرگترین تهدیدها برای امنیت ملی و منطقهای روسیه است.»
وی گفته که کرملین بیشترین توجه را به موضوع مبارزه با تروریزم دارد و در چارچوب همان قالبها با شرکای منطقهای همکاری نزدیک دارد.
این دیپلمات با اشاره به مفهوم «امنیت اوراسیا»، بر رویکرد جامعتر روسیه برای حل مناقشات تأکید کرده، به این معنا که برای درگیریهای منطقهای، راه حلهای منطقهای مورد نظر است.
به گفته وی، روسیه آماده تقویت همکاری با همه کشورهای اوراسیا، از جمله پاکستان، در زمینه حل و فصل مناقشات با ابزارهای صلحآمیز است.
او با توصیف آن به عنوان «بستر منحصربهفرد» گفته که فرمت مسکو برای اولینبار موفق شده است نمایندگان جنبش طالبان افغانستان، اپوزیسیون و حکومت جمهوری اسلامی افغانستان را گردهم بیاورد.
او افزوده که کارآمدی این فرمت با این واقعیت مشهود است که با در نظر گرفتن موضع حکومت کنونی افغانستان، همواره موفق شده به یک اجماع منطقهای در مورد راههای توسعه افغانستان دست یابد.
وی افزوده که: «فرمت مسکو در حال حاضر خود را در بستر منطقهای گسترده تثبیت کرده است: در مراحل مختلف، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه به آن ملحق شدهاند.»
علاوه بر این، خوروف خاطرنشان کرده که این بستر از این نظر نیز منحصر به فرد است که ایالات متحده به عنوان ناظر در آن شرکت کرده است.
سفیر روسیه بیان کرده که: «من میخواهم نظر شخصی خود را بیان کنم که اگر دولت ترامپ علاقهمند به بازگشت به کار در این قالب باشد، مسکو با دقت چنین قصدی را بررسی خواهد کرد.»
وی افزوده در صورتی که هر دو طرف صلاح بدانند، فرمت مسکو با میانجیگری روسیه میتواند به بستر مناسبی برای حل اختلافات اسلامآباد و کابل تبدیل شود.
در مورد تعامل کرملین با کابل با وجود انزوای دیپلماتیک حکومت طالبان، سفیر روسیه گفته که روسیه به دنبال همکاری عملی با مقامات فعلی افغانستان در زمینههای موردعلاقه دوجانبه با تاکید بر گسترش روابط تجاری و اقتصادی است.
علاوه بر این، روسیه علاقهمند به توسعه پروژههای ارتباطی منطقهای با مشارکت روسیه، پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی است.
وی در مورد نگرانیهای امنیتی و تلاشهای روسیه با شرکای منطقهای برای جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به مرکز شبکههای جهادی بینالمللی، گفته که مسکو در تلاشهای منطقهای مبارزه با تروریزم نقش کلیدی ایفا میکند.
وی افزوده که: این همکاریها هم بهصورت دوجانبه و هم در چارچوب سازمانهای بینالمللی مانند سازمان همکاری شانگهای و سازمان پیمانامنیت جمعی صورت میگیرد.
سفیر روسیه افزوده است: ما از مبارزه افغانستان، پاکستان و سایر کشورهای منطقه علیه تهدید مشترک تروریزم و افراطگرایی حمایت میکنیم.
او در مورد نقش چین در افغانستان تاکید کرده که چین یکی از نزدیکترین شرکای روسیه در موضوع افغانستان است و افزوده که مواضع دو کشور در مورد جنبههای کلیدی مسأله افغانستان، نزدیک یا همزمان است.