اسلایدشوافغانستانپرونده هادولت فراگیردولت فراگیرسیاستمنطقه

تشکیل دولت همه شمول در افغانستان؛ خواست رهبران اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی

خبرگزاری دید: رهبران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای‌مرکزی خواستار ایجاد حکومت همه‌شمول در افغانستان شده‌اند و بر نیاز به نظام سیاسی‌ای تاکید کرده‌اند که حقوق و آزادی‌های تمام شهروندان را محترم شمارد.

تشکیل دولت همه شمول در افغانستان؛ خواست رهبران اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی

در اعلامیه مشترکی که در پایان نخستین نشست سطح بلند آن‌ها صادر شد، نمایندگان اتحادیه اروپا، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان بر اهمیت ساختن آینده‌ای برای افغانستان تاکید کردند که در آن حقوق اساسی بشری، از جمله حقوق زنان، دختران و اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی تضمین گردد.
در این اعلامیه آمده است: «ما بر تعهد قوی خود تاکید کردیم تا افغانستان به کشوری امن، باثبات و مرفه مبدل گردد، با حکومت و نظام حاکمیتی همه‌شمول که حقوق بشر و آزادی‌های بنیادی همه شهروندان، به‌شمول زنان، دختران و افراد متعلق به گروه‌ها و اقلیت‌های قومی و مذهبی را احترام نماید.»
رهبران همچنین خواستند که افغانستان با خود و با همسایگانش در صلح باشد و به تعهدات بین‌المللی‌اش پایبند بمانند.
اعلامیه مشترک همچنین نگرانی‌اش را نسبت به بحران بشری رو‌به‌وخامت در این کشور ابراز داشته و بر حمایت دوام‌دار از مردم افغانستان تاکید کردند.
در این اعلامیه بر نیاز به دسترسی کامل و برابر زنان و دختران به آموزش مطابق به معیارهای بین‌المللی و مشارکت فعال آنان در زندگی عمومی تاکید شده است.
همچنان، از مشورت‌های دوام‌دار میان نمایندگان خاص و فرستادگان آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا برای رسیدگی به وضعیت افغانستان حمایت شده است.
شوکت میضیایف، رییس‌جمهور ازبیکستان، در این نشست هشدار داده که نادیده‌گرفتن تهدیدهایی که از خاک افغانستان منشأ می‌گیرند، می‌تواند خطرناک باشد و از جامعه جهانی خواسته که با طالبان وارد گفت‌وگوی سازنده شود تا بحران موجود حل گردد.
میرضیایف گفته است: «ما آماده‌ایم مشورت‌های سیاسی درباره توسعه صلح‌آمیز افغانستان را ادامه دهیم. متاسفانه، جامعه جهانی هنوز به‌گونه کامل به چالش‌هایی که از درون این کشور سرچشمه می‌گیرند، توجه نکرده است.»
او افزوده که ازبیکستان باور دارد افغانستان باید از طریق پروژه‌های سرمایه‌گذاری، توسعه زیرساخت‌ها و تلاش‌های بازسازی اجتماعی، در روندهای اقتصادی منطقه‌ای ادغام گردد.
میرضیایف بیان داشته است: «ما امیدواریم که درک و حمایت لازم برای تسهیل گفت‌وگوی سازنده میان جامعه جهانی و مقام‌های افغانستان به‌منظور تطبیق تعهدات بین‌المللی افغانستان فراهم گردد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا