Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوامنیت و حوادثتروریسمجنگحقوق بشرسیاستیادداشت

نشست امنیتی اسلام‌آباد؛ همکاری منطقه‌ای علیه تروریزم در سایه اعترافات تلخ اسلام‌آباد

خبرگزاری دید: در حالی که تهدیدات تروریستی و چالش‌های امنیتی فراملی در منطقه رو به افزایش است، اسلام‌آباد میزبان نشستی سطح بالا با حضور فرماندهان ارشد نظامی کشورهای آسیای مرکزی و ایالات متحده بود. نمایندگان نظامی پاکستان، آمریکا، قزاقستان، قرقیزستان، ازبیکستان و تاجیکستان با محوریت گسترش همکاری‌های دفاعی و مقابله با تروریزم گردهم آمدند.

نشست امنیتی اسلام‌آباد؛ همکاری منطقه‌ای علیه تروریزم در سایه اعترافات تلخ اسلام‌آباد

ارتش پاکستان در بیانیه‌ای رسمی، این نشست را گامی مهم در مسیر تقویت دیپلماسی نظامی، توسعه آموزش‌های مشترک و تبادل تجربه در حوزه مبارزه با تهدیدات نوظهور امنیتی عنوان کرد. جنرال عاصم منیر، رئیس ستاد ارتش پاکستان، با تأکید بر تعهد اسلام‌آباد به صلح و ثبات منطقه‌ای، خواستار همکاری‌های عمیق‌تر برای مقابله با تهدیداتی شد که مرزهای ملی را درنوردیده‌اند و امنیت جمعی را هدف گرفته‌اند.

او گفت: «در شرایطی که افراط‌گرایی، ناامنی سایبری و تروریزم جهانی در حال گسترش است، بیش از هر زمان دیگری نیازمند اعتماد متقابل، تبادل اطلاعات و اقدام هماهنگ منطقه‌ای هستیم.»

در حاشیه این نشست، آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، نشان عالی نظامی را به جنرال مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی ایالات متحده) اعطا کرد. به گفته ارتش پاکستان، این نشان به پاس خدمات وی در تحکیم روابط دفاعی و امنیتی میان پاکستان و آمریکا اهدا شد.

با این حال، این اقدام با انتقادات شدیدی از سوی برخی رسانه‌ها و تحلیلگران سیاسی مواجه شده است که آن را نشانه‌ای از وابستگی پاکستان به آمریکا و بی‌توجهی به احساسات ملی می‌دانند.

در حالی که دولت پاکستان این نشان را نمادی از تعهد به امنیت و همکاری‌های بین‌المللی می‌داند، بسیاری از ناظران بر این باورند که این اقدام می‌تواند پیامدهای منفی برای روابط داخلی و بین‌المللی پاکستان به همراه داشته باشد.

این نشان، علاوه بر تقدیر از تلاش‌های نظامی، به عنوان یک پیام قوی از سوی پاکستان به جامعه بین‌المللی تلقی می‌شود که نشان‌دهنده تمایل این کشور به ادامه همکاری‌های امنیتی با ایالات متحده در منطقه است.

با این حال، واکنش‌های منفی به این اقدام، می‌تواند به چالش‌های جدیدی در سیاست داخلی و خارجی پاکستان منجر شود.

جنرال کوریلا همچنین در دیدار دوجانبه با همتای پاکستانی‌اش، وضعیت امنیت منطقه، همکاری‌های ضد تروریستی و چالش‌های نوظهور را مورد بحث و بررسی قرار داد.

نشست اسلام‌آباد در حالی برگزار شد که خاطره‌ای تلخ از اعترافات اخیر وزیر دفاع پاکستان بر افکار عمومی سنگینی می‌کند. خواجه محمد آصف پیش‌تر در یک گفتگویی تلویزیونی، از حمایت مستقیم کشورش از گروه‌های تروریستی در افغانستان در طول دو دهه گذشته پرده برداشت. او گفت که پاکستان «کار کثیف» حمایت از تروریزم را به نیابت از آمریکا و غرب انجام داده و از جمله به حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست تروریست‌ها به عنوان نمونه‌ای از سیاست‌های متناقض آمریکا اشاره کرد.

او همچنین از همراهی بی‌چون و چرای پاکستان با ایالات متحده در دوران جنگ سرد و پس از یازدهم سپتامبر ابراز پشیمانی کرد و آن را اشتباهی تاریخی دانست که امروز تاوانش را مردم پاکستان و منطقه می‌پردازند.

نشست اسلام‌آباد در ظاهر گامی در جهت همکاری منطقه‌ای برای مقابله با تروریزم بود، اما در لایه‌های پنهان‌تر آن، تلاشی برای ترمیم تصویر آسیب‌دیده اسلام‌آباد نیز دیده می‌شود. پاکستان اکنون می‌کوشد از یک بازیگر متهم به حمایت از گروه‌های افراطی، به یک شریک منطقه‌ای مسوول در مبارزه با افراط‌گرایی تبدیل شود. با این حال، بازسازی اعتماد منطقه‌ای در سایه گذشته‌ای پرفرازونشیب، چالشی است که نیازمند فراتر رفتن از نشست‌ها و بیانیه‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا