Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوافغانستانخبرسیاستمنطقه

مذاکرات سرنوشت‌ساز پاکستان و طالبان در ترکیه؛ آخرین تلاش برای مهار تنش‌

خبرگزاری دید: مقام‌های بلندپایه امنیتی پاکستان و حکومت طالبان افغانستان در شرایطی پرتنش، گفتگوهای تازه‌ای را در استانبول آغاز کرده‌اند. هدف از این مذاکرات، یافتن راه‌حلی برای کاهش درگیری‌های مرزی، جلوگیری از حملات فرامرزی و تقویت همکاری‌های ضدتروریزم عنوان شده‌است.

مذاکرات سرنوشت‌ساز پاکستان و طالبان در ترکیه؛ آخرین تلاش برای مهار تنش‌

به گفته منابع دیپلماتیک پاکستانی، این نشست که با میانجی‌گری ترکیه و قطر برگزار می‌شود، نتیجه آن می‌تواند مسیر آینده روابط دو کشور را تعیین کند. مقام‌های پاکستانی تأکید دارند که اسلام‌آباد خواهان «نتیجه، نه شعار» است و در صورت تداوم حملات از خاک افغانستان، «همه گزینه‌ها روی میز قرار دارد».

ترکیب هیئت‌ها و محور مذاکرات
هیئت پاکستانی به سرپرستی عاصم ملک، رئیس سازمان اطلاعات ارتش (ISI) و مشاور امنیت ملی روز چهارشنبه عازم استانبول شد. در سوی مقابل، هیئت طالبان را عبدالحق وثیق، رئیس اداره استخبارات رهبری می‌کند و حاجی نجیب، معاون وزارت داخله، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه، سهیل شاهین و انس حقانی از اعضای برجسته آن هستند.

این گفتگوها ادامه مذاکرات پنج‌روزه‌ای است که پیش‌تر به دستیابی به یک تفاهم موقت در واپسین لحظه انجامید. محور اصلی نشست کنونی، ایجاد سازوکار قابل راستی‌آزمایی و تبادل اطلاعات امنیتی خوانده شده‌است.

درخواست‌های دو طرف
پاکستان انتظار دارد حکومت طالبان اردوگاه‌های آموزشی و لوجستیکی تحریک طالبان پاکستان (TTP) را در داخل خاک افغانستان برچیند و مانع عبور جنگجویان به مناطق مرزی خیبرپختونخوا شود.
در مقابل، طرف افغانستان نسبت به حملات هوایی پاکستان در داخل افغانستان و اخراج پناهجویان بدون مدرک افغانستانی ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف این اقدامات شده‌است. طالبان تأکید دارند که کابل حامی حملات مرزی نیست و اسلام‌آباد باید مشکلات امنیت داخلی خود را بر گردن دیگران نیندازد.

هشدار نسبت به شکست مذاکرات
منابع آگاه در اسلام‌آباد می‌گویند نشست استانبول ممکن است «لحظه سرنوشت‌ساز» برای روابط دو کشور باشد. در صورت شکست گفتگوها، احتمال نظامی‌سازی بیشتر مرز، بستن گذرگاه‌ها و اختلال در تجارت دوجانبه وجود دارد.

یک مقام ارشد پاکستانی در گفتگو با روزنامه اکسپرس تریبیون تصریح کرده است: «موضع ما روشن است؛ خاک افغانستان نباید علیه پاکستان استفاده شود. اگر این تعهد رعایت نشود، هیچ گزینه‌ای از روی میز برداشته نخواهد شد.»

نشست استانبول در حالی برگزار می‌شود که روابط اسلام‌آباد و کابل طی ماه‌های اخیر به پایین‌ترین سطح خود رسیده‌است. درگیری‌های مرزی، افزایش حملات تحریک طالبان پاکستان و فشار بر مهاجران افغانستانی در پاکستان، فضای اعتماد میان دو همسایه را به‌شدت تیره کرده است. اکنون، نگاه‌ها به استانبول دوخته شده تا مشخص شود آیا این گفتگوها می‌تواند مسیر تازه‌ای برای امنیت و ثبات منطقه‌ای بگشاید یا به دور جدیدی از تنش‌ها خواهد انجامید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا