Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اجتماعخبرسیاستمنطقه

آغاز شمارش آرای حساس‌ترین انتخابات عراق؛ ۲۰ میلیون واجد شرایط رأی دادند

خبرگزاری دید: ششمین انتخابات پارلمانی عراق پس از صدام، در فضایی به‌غایت حساس و با مشارکت بیش از ۲۰ میلیون واجد شرایط رأی‌دهی برگزار شد؛ انتخاباتی که نه‌تنها آینده سیاسی بغداد را رقم می‌زند، بلکه آزمونی سرنوشت‌ساز برای استقلال تصمیم‌گیری عراق در برابر فشارهای خارجی، از جمله تهدیدهای واشنگتن است.

در میان تدابیر شدید امنیتی و آمادگی کامل نهادهای انتخاباتی، دیروز عراقی‌ها برای شرکت در ششمین انتخابات پارلمانی کشورشان پس از سقوط رژیم صدام حسین پای صندوق‌های رأی رفتند. بر اساس اعلام کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق، بیش از ۲۰ میلیون شهروند واجد شرایط در این انتخابات شرکت کردند و نتایج ابتدایی قرار است ظرف ۲۴ ساعت پس از بسته‌شدن حوزه‌ها اعلام شود.

این انتخابات در حالی برگزار شد که عراق درگیر نارضایتی‌های اقتصادی، فشارهای معیشتی و تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده است. به گفته ناظران، اهمیت این دوره از انتخابات تنها در انتخاب نمایندگان جدید پارلمان خلاصه نمی‌شود، بلکه در تعیین مسیر دولت آینده و سرنوشت مسائلی چون قانون حشدالشعبی، توازن قدرت در میان احزاب شیعه، سنی و کردی و حتی موقعیت نخست‌وزیر محمد شیاع السودانی نقشی تعیین‌کننده دارد.

تحریم انتخابات از سوی «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر، به عنوان اعتراض به «انتخابات معیوب» از سال ۲۰۲۲ ادامه دارد و این مساله نگرانی‌هایی درباره کاهش مشارکت عمومی، به‌ویژه در میان شیعیان، برانگیخته است. برخی تحلیلگران از مشارکت نسبتاً پایین شیعیان در رأی‌گیری ویژه سخن گفته‌اند، هرچند حضور پرشور در برخی حوزه‌ها نیز گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری‌های عراقی، چهره‌های شاخص سیاسی از جمله نوری مالکی، عادل عبدالمهدی و عمار الحکیم در ساعات نخست، رأی خود را به صندوق انداختند. مالکی در اظهاراتی کوتاه گفت «نتایج برای ما شادی به ارمغان خواهد آورد» در حالی که نخست‌وزیر السودانی انتخابات را «نماد دموکراسی عراقی» دانست و عمار الحکیم تأکید کرد این انتخابات می‌تواند پایه‌گذار ثبات ۲۰ سال آینده عراق باشد.

در همین حال، «هادی العامری» دبیرکل سازمان بدر، با تأکید بر اعتماد به کمیسیون انتخابات گفت: «برگزاری این انتخابات پیروزی بزرگی برای ملت عراق است و انتظار داریم دولت جدید در کوتاه‌ترین زمان ممکن تشکیل شود.» او در پاسخ به تهدیدهای اخیر آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌های اقتصادی در صورت پیروزی گروه‌های مقاومت گفت: «به جهنم که چنین شود؛ ما اجازه هیچ‌گونه دخالت خارجی در تشکیل دولت بعدی را نخواهیم داد.»

نتایج نهایی این انتخابات، می‌تواند مسیر سال‌های پیش‌ روی عراق و موازنه قدرت در کل منطقه را دگرگون سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا