Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهجهانخبرداروسلامتسیاستغذامهاجرین

قطع روابط تجاری؛ بلاتکلیفی میلیاردها دالر کالا در مرزهای پاکستان و افغانستان

خبرگزاری دید: تنش‌های مرزی و سیاسی میان حکومت طالبان و پاکستان سبب شده بیش از یک ماه تجارت رسمی دو کشور تقریباً متوقف شود و میلیاردها دالر کالا در گذرگاه‌ها بلاتکلیف بماند.

تاجران پاکستان خواستار بازگشایی فوری مرز با افغانستان شدند
تاجران پاکستان خواستار بازگشایی فوری مرز با افغانستان شدند

با ادامه بسته‌ماندن گذرگاه‌های مرزی میان افغانستان و پاکستان، اتاق تجارت مشترک دو کشور هشدار می‌دهد که نزدیک به شش میلیارد دالر کالا در مرزها بلاتکلیف مانده و روند تجارت دوجانبه به رکودی کم‌سابقه رسیده است.

این اتاق روز چهارشنبه ۲۸ عقرب با ارسال نامه‌ای رسمی به دولت پاکستان، خواستار اقدام فوری برای بازگشایی مسیرهای تجاری و جلوگیری از خسارات بیشتر شد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، تعطیلی گذرگاه‌هایی چون تورخم، سپین‌بولدک، چمن، غلام‌خان و دند پتان که بیش از یک ماه به درازا کشید، هزاران کانتینر حامل مواد غذایی، دارویی و صنعتی را در پشت مرزها متوقف کرده و هزاران کارگر در دو سوی مرز را در وضعیت دشوار معیشتی قرار داده است.

جنید مقدا، رئیس اتاق تجارت مشترک، تأکید کرده که این وضعیت «تنها یک مشکل اداری نیست» بلکه بر چرخه اقتصادی منطقه و زندگی میلیون‌ها نفر در پاکستان اثر مستقیم گذاشته است.

وی هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند تجارت سالانه دو کشور را که ظرفیت آن بیش از پنج میلیارد دالر تخمین زده می‌شود، به سطحی بی‌سابقه کاهش دهد؛ موضوعی که به‌گفته او اکنون با سقوط حجم تجارت به کمتر از یک میلیارد دالر، به‌روشنی دیده می‌شود.

در همین حال، حکومت طالبان در واکنش به تنش‌های اخیر و «بسته‌ماندن مسیرهای تجاری توسط پاکستان» به تاجران افغانستانی دستور داده‌ ظرف سه ماه آینده واردات از پاکستان را کاهش داده و مسیرهای ترانزیتی جایگزین را فعال کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شده که مذاکرات دوحه و استانبول میان دو طرف نیز به نتیجه نرسیده است.

در پاکستان، برخی مقام‌ها از قطع یا کاهش تجارت با افغانستان استقبال کرده‌اند.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، در اظهاراتی تازه گفته کاهش دادوستد با افغانستان برای امنیت داخلی کشور «مفید» خواهد بود، موضعی که نشان از تشدید شکاف اقتصادی و سیاسی میان دو همسایه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا