افغانستانامنیت و حوادثتروریسمخبرمنطقه

ازبیکستان: افراط‌گرایی منطقه‌ای افغانستان را تهدید می کند

خبرگزاری دید: مشاور رئیس‌جمهور ازبیکستان با اشاره به پیامدهای ناامنی در خاورمیانه تأکید کرد که گسترش افراط‌گرایی در منطقه، مستقیم امنیت کشورهای آسیای مرکزی از جمله ازبیکستان و افغانستان را تهدید می‌کند و پیوستن این کشور به «هیئت صلح» با ابتکار ایالات متحده، بیش از هر چیز ریشه در نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای دارد؛ نگرانی‌هایی که مستقیم با تحولات افغانستان و خاورمیانه گره خورده‌است.

ازبیکستان: افراط‌گرایی منطقه‌ای افغانستان را تهدید می کند

عبدالعزیز کاملوف، مشاور رئیس‌جمهور ازبیکستان در امور سیاست خارجی، در گفتگو با شبکه تلویزیونی «ازبیکستان ۲۴» گفته که اهداف هیئت صلح پیشنهادی دونالد ترامپ با منافع سیاست خارجی تاشکند همسو است و تأمین امنیت ملی، منطقه‌ای و جهانی در مرکز این تصمیم قرار دارد.

به گفته او، شماری از شهروندان ازبیکستان در سال‌های گذشته به گروه‌های افراطی در خاورمیانه پیوستند و پس از بازگشت، چالش‌هایی امنیتی ایجاد کردند؛ هرچند دولت ازبیکستان با بازگرداندن و بازپذیری اجتماعی آنان تلاش کرده‌است این تهدید را مهار کند.

کاملوف در ادامه، افغانستان را یکی از کانون‌های اصلی تأثیرپذیر از تحولات خاورمیانه دانسته و گفته‌است: «پیش از آغاز جنگ، افغانستان شاهد حضور گسترده گروه‌های تروریستی نبود، اما پس از شروع درگیری‌ها، این گروه‌ها از خاورمیانه به این کشور منتقل شدند.»

او با تأکید بر پیوند ناگسستنی امنیت افغانستان با ثبات منطقه، خواستار همکاری هماهنگ جامعه جهانی شده و افزوده که تنها از طریق اقدام مشترک امریکا، کشورهای عربی و اسلامی و دولت‌های آسیای مرکزی می‌توان به صلحی پایدار دست یافت.

مشاور رئیس‌جمهور ازبیکستان تصریح کرده که تحقق صلح تدریجی و حساب‌شده در افغانستان و خاورمیانه، دستاوردی بزرگ برای امنیت بین‌المللی خواهد بود و از همین رو، تاشکند مشارکت در ابتکارات چندجانبه صلح را ضروری می‌داند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا