جهانخبرسیاستمنطقه

روسیه: اختلافات هند و پاکستان باید با گفت‌وگوی مستقیم حل شود

خبرگزاری دید: مسکو تأکید کرد که حل اختلافات دیرینه میان هند و پاکستان باید تنها از طریق گفت‌وگوی دوجانبه و بدون دخالت خارجی انجام شود.

وزارت امور خارجه روسیه یادآوری کرده است اختلافات دیرینه میان هند و پاکستان باید تنها از طریق گفت‌وگوی دوجانبه و بدون دخالت خارجی حل و فصل شود.

وزارت امور خارجه این کشور در تازه‌ترین موضع‌گیری خود یادآوری کرد که هرگونه میانجی‌گری یا دخالت خارجی تنها در صورتی امکان‌پذیر است که طرفین رسماً درخواست کمک دیپلماتیک کنند.

مسکو همچنین به اهمیت چارچوب‌های موجود در روابط دو کشور اشاره کرده و بیانیه شیملا ۱۹۷۲ و اعلامیه لاهور ۱۹۹۹ را به‌عنوان اسناد اصلی حل اختلافات معرفی کرد.

بیانیه شیملا پس از جنگ ۱۹۷۱ میان هند و پاکستان و جدایی بنگلادش امضا شد و بر حل مسائل از طریق گفت‌وگوی مستقیم، احترام به خط کنترل در کشمیر و پرهیز از استفاده از زور تأکید داشت.

اعلامیه لاهور نیز در سال ۱۹۹۹ بر ادامه گفت‌وگوهای صلح، کاهش خطرات ناشی از توان هسته‌ای و پایبندی به اصول شیملا تأکید کرد.

در بخش دیگری از موضع خود، مسکو به گسترش همکاری‌های اقتصادی با پاکستان اشاره کرد و گفت که پروژه‌های انرژی، حمل‌ونقل، تجارت و ارتباطات منطقه‌ای دو کشور در حال توسعه است.

وزارت امور خارجه روسیه افزود که برنامه جامع توسعه همکاری‌ها تا سال ۲۰۳۰ در مرحله نهایی بررسی قرار دارد و انتظار می‌رود به‌زودی تصویب شود.

روسیه تأکید کرد که مسیر حل اختلافات سیاسی و امنیتی در جنوب آسیا باید بر پایه گفت‌وگوی مستقیم و احترام به توافقات موجود باشد و هرگونه تلاش برای میانجی‌گری بدون درخواست رسمی کشورها پذیرفته نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا