اقتصاد و توسعهجهانخبر

اکونومیست: دالر در مسیر از دست‌دادن نقش پناهگاه امن جهانی

خبرگزاری دید: اکونومیست در تحلیلی تازه هشدار داده که جایگاه سنتی دالر آمریکا به‌عنوان امن‌ترین دارایی جهان به‌دلیل بدهی‌های سنگین و استفاده سیاسی از تحریم‌ها در حال تضعیف است.

نشریه اکونومیست در گزارشی تازه با عنوان «دالر خطرناک در دنیای وارونه» نوشته که نقش دیرینه دالر آمریکا به‌عنوان ستون اصلی نظام مالی جهانی دیگر تضمین‌شده نیست. این تحلیل تأکید کرده که انباشت بی‌سابقه بدهی‌های دولت آمریکا و استفاده گسترده واشنگتن از ابزار تحریم، اعتماد جهانی به دالر را با چالش روبه‌رو کرده است.

به‌گفته اکونومیست، سرمایه‌گذاران و دولت‌ها اکنون بیش از گذشته به‌دنبال گزینه‌های جایگزین هستند؛ از طلا و یورو گرفته تا یوآن چین و حتی دارایی‌های دیجیتال.

این نشریه افزوده که هرچند دالر همچنان قدرتمندترین ارز جهان است، اما نظم مالی بین‌المللی به‌تدریج به‌سمت ساختاری چندقطبی حرکت می‌کند؛ ساختاری که در آن هیچ ارز واحدی نمی‌تواند به‌طور مطلق محور نظام پولی باشد.

اکونومیست نتیجه گرفته که این روند، نشانه‌ای از تغییرات عمیق در اقتصاد جهانی است؛ تغییری که می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای تجارت، سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری مالی در سراسر جهان داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا