افغانستان خواستار توازن تجاری با ایران شد
خبرگزاری دید: افزایش چشمگیر واردات ایران از افغانستان و رشد اندک صادرات ایران، طرف افغانستانی را نگران کرده و خواستار ایجاد توازن در مبادلات تجاری شده است.

بر اساس آمارهای رسمی، ارزش دالری واردات ایران از افغانستان در ۹ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۶ درصد افزایش یافته است، در حالی که صادرات ایران به افغانستان تنها ۶ درصد رشد داشته است.
از نظر وزنی نیز واردات ایران ۲۹ درصد افزایش یافته که نشاندهنده تغییر محسوس در ساختار مبادلات تجاری دو کشور است.
نورمحمد متوکل، سرپرست سرکنسولگری افغانستان در مشهد، با اشاره به این روند، آن را دغدغه اصلی طرف افغانستانی در راستای ایجاد توازن تجاری دانست و بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین دو کشور برای رفع نابرابریهای تجاری تأکید کرد.
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که رشد سریع واردات از افغانستان میتواند فرصتهای اقتصادی جدیدی ایجاد کند، اما در صورت عدم توازن، ممکن است برای اقتصاد ایران چالشهایی به همراه داشته باشد.