افغانستانجنگخبرمنطقهنظامی

هشدار دیپلمات پیشین پاکستان: تهدید هوایی علیه کابل راه ‌حل نیست

خبرگزاری دید: آصف درانی، دیپلمات پیشین پاکستان در امور افغانستان، خواستار پرهیز از لحن تهدیدآمیز و تهدید به حملات هوایی علیه کابل شد و تاکید کرد که مبارزه با تروریزم باید از مسیر اقدامات سنجیده و مبتنی بر استخبارات دنبال شود، نه از طریق تشدید تنش‌های لفظی.

هشدار دیپلمات پیشین پاکستان: تهدید هوایی علیه کابل راه ‌حل نیست

آصف درانی روز گذشته (جمعه،۱ حوت) در برگه ایکس خود نوشت که تهدید به حملات هوایی راه ‌حل موثر نیست و هشدار داد که افزایش ادبیات تنش‌آمیز، فضای منطقه‌ای را تخریب کرده و میدان دیپلماتیک را محدود می‌سازد.

اظهارات او در پی سخنان خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، مطرح شد که گفته بود در صورت نیاز، اسلام‌آباد از انجام حملات هوایی علیه کابل دریغ نخواهد کرد.

درانی با اشاره به نگرانی‌های اسلام‌آباد درباره حضور «تحریک طالبان پاکستان» در خاک افغانستان گفت خشم پاکستان در این زمینه قابل درک است، اما عملیات هدفمند و مبتنی بر اطلاعات استخباراتی، نسبت به تهدیدهای علنی، موثرتر خواهد بود.

او همچنین خواستار بازگشایی مسیرهای تجاری شد که از ۱۱ اکتوبر مسدود مانده‌اند و تأکید کرد که تعامل اقتصادی نباید در سایه تنش‌های امنیتی به حاشیه رانده شود.

روابط میان پاکستان و حکومت طالبان در ماه‌های اخیر به دلیل ادعای اسلام‌آباد مبنی بر فعالیت گروه‌های مسلح از خاک افغانستان تیره شده است؛ اتهامی که کابل بارها آن را رد کرده‌است. بسته‌شدن گذرگاه‌های مرزی نیز جریان تجارت را مختل کرده و بر کسب‌وکارها و شهروندان دو سوی مرز تاثیر گذاشته است.

اظهارات درانی بازتاب‌دهنده بحث رو به گسترش در داخل پاکستان درباره چگونگی ایجاد توازن میان نگرانی‌های امنیتی و ضرورت حفظ روابط دیپلماتیک و اقتصادی با افغانستان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا