اسلایدشوتروریسمجنگجهانسیاستگزارشمنطقهنظامی

هشدار تند تهران به تهدیدهای واشنگتن؛ بحران تنگه هرمز وارد مرحله انفجاری شد

خبرگزاری دید: در پی تهدید تازه رئیس‌جمهور آمریکا برای هدف قرار دادن نیروگاه‌های ایران، شب گذشته منطقه شاهد اوج‌گیری کم‌سابقه تنش‌ها بود؛ از هشدارهای تند قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و اعلام آماده‌باش گروه‌های مقاومت گرفته تا افزایش عملیات حزب‌الله و رایزنی اضطراری واشنگتن و لندن درباره تنگه هرمز.

سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، به تهدید اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درباره هدف قرار دادن نیروگاه‌های ایران واکنش نشان داد و این اظهارات را ادامه رفتار «تجاوزکارانه و ناامن‌ساز» واشنگتن توصیف کرد. او تأکید کرد که تنگه هرمز «فقط بر روی دشمنان و ترددهای زیان‌بار بسته است» و هنوز به‌طور کامل مسدود نشده، اما تحت «کنترل هوشمند» ایران قرار دارد و عبور و مرور بی‌ضرر طبق ضوابط مشخص انجام می‌شود.

در این بیانیه هشدار داده شده که در صورت عملی ‌شدن تهدید آمریکا علیه نیروگاه‌های ایران، اقدامات تنبیهی فوری شامل موارد زیر اجرا خواهد شد:
۱) بسته‌شدن کامل تنگه هرمز تا زمان بازسازی نیروگاه‌های آسیب‌دیده؛
۲) هدف قرار گرفتن گسترده نیروگاه‌های برق، زیرساخت‌های انرژی و فناوری اطلاعات رژیم اسرائیل؛
۳) تخریب کامل شرکت‌های مشابه در منطقه که سهامدار آمریکایی دارند؛
۴) قرار گرفتن نیروگاه‌های برق کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا در فهرست اهداف مشروع.

در ادامه این بیانیه تأکید شده که ایران آغازگر جنگ نبوده، اما در صورت وارد آمدن آسیب به زیرساخت‌هایش، «روند بدون توقف نابودسازی» اهداف مرتبط با منافع آمریکا و هم‌پیمانانش در منطقه آغاز خواهد شد.

همزمان، معاون نظامی جنبش نجباء عراق نیز با بیان این که «مردان مقاومت اهل عمل هستند، نه حرف» هشدار داد که «تمام نیروگاه‌های برق منطقه در تیررس موشک‌ها و پهپادهای فرزندان حیدر» قرار دارند و تهدید آمریکا را با عبارت «چشم در برابر چشم» پاسخ داد.

در تحولی دیگر، حزب‌الله لبنان طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۳ عملیات علیه مواضع اسرائیل انجام داد که به گفته منابع محلی، بالاترین تعداد عملیات روزانه از آغاز جنگ، از جمله در جریان جنگ ۲۰۲۴ بوده است.

در سطح دیپلماتیک، منابع خبری گزارش داده‌اند که نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر و رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در تماس تلفنی شامگاه یکشنبه درباره آخرین تحولات خاورمیانه و به‌ویژه «ضرورت بازگشایی تنگه هرمز» گفت‌وگو کرده‌اند. دفتر نخست‌وزیری بریتانیا اعلام کرده که دو طرف بازگشایی این آبراه حیاتی را برای ثبات بازار جهانی انرژی ضروری دانسته‌اند و بر ادامه رایزنی‌ها در آینده نزدیک تأکید کرده‌اند.

بریتانیا در روزهای اخیر درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف نظامی مرتبط با وضعیت تنگه هرمز را رد کرده است. جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرده که تنگه هرمز به روی کشتی‌های همه کشورها، به‌جز دشمنان ایران، باز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا