جهانخبرمنطقهنظامی

پس‌لرزه‌های فروش سلاح به اسرائیل؛ شعبه آمریکایی رپکون نام خود را تغییر داد

خبرگزاری دید: در پی افشای نقش شرکت تسلیحاتی ترکیه‌ای رپکون در تأمین مهمات برای اسرائیل، شعبه آمریکایی این شرکت (Repkon USA) نام خود را به «پالیجن تکنولوژیز» (Paligen Technologies) تغییر داده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که رسانه‌ها گزارش دادند این شرکت پیمانکار اصلی تولید ۱۲ هزار بدنه بمب ۱۰۰۰ پوندی BLU‑۱۱۰A/B در قرارداد ۱۵۱.۸ میلیون دالری فروش مهمات به اسرائیل بوده است؛ قراردادی که با تأیید مارکو روبیو و بدون نیاز به رأی کنگره نهایی شد.

پس‌لرزه‌های فروش سلاح به اسرائیل؛ شعبه آمریکایی رپکون نام خود را تغییر داد

انتشار این خبر موجی از خشم عمومی در ترکیه ایجاد کرد. معترضان مقابل دفتر مرکزی رپکون در استانبول تجمع کردند و نمایندگان اپوزیسیون با طرح پرسش‌هایی در پارلمان، خواستار شفاف‌سازی دولت شدند. با این حال، دولت ترکیه تاکنون واکنشی رسمی نشان نداده است.

شرکت مادر در ترکیه هرگونه دخالت مستقیم در این معامله را رد کرده و تأکید دارد که تصمیمات تجاری توسط مدیریت شعبه آمریکایی اتخاذ می‌شود. مدیران شرکت همچنین می‌گویند طرف قرارداد آن‌ها «ارتش آمریکا» است و قوانین ضدتحریم ایالات متحده اجازه امتناع از فروش به اسرائیل را نمی‌دهد.

کارشناسان نیز تأیید می‌کنند که رد کردن سفارشات نظامی دولت آمریکا می‌تواند به معنای پایان فعالیت یک شرکت تسلیحاتی در این کشور باشد. تغییر نام ناگهانی Repkon USA به «Paligen Technologies» تلاشی برای تأکید بر هویت حقوقی آمریکایی و فاصله گرفتن از فشارهای اجتماعی در ترکیه ارزیابی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا