اسلایدشوپرونده ویژه: تجاوز آمریکایی-صهیونی علیه ایرانتروریسمجنگجهانسیاستگزارشمنطقهنظامی

افشای طرح «هامان»؛ خیال‌بافی آمریکا و اسرائیل برای حمله همه‌جانبه به ایران

خبرگزاری دید: رسانه امنیتی «ایران اینتل‌واچ» از افشای طرح مشترک آمریکا و اسرائیل با نام «هامان» برای اجرای حمله‌ای برق‌آسا و همه‌جانبه علیه ایران خبر داده است. بر اساس این گزارش، رژیم اسرائیل این طرح را پس از آن پیشنهاد کرده که به‌دلیل خطای محاسباتی آمریکا درباره پاسخ ابتدایی ایران به حمله ۲۸ فبروری و فرسایشی شدن جنگ، واشنگتن غافلگیر شده است.

به گفته این رسانه، طرح «هامان» که نام آن از روایت تاریخی استر و مردخای گرفته شده، بر «قطع سر در رهبری ایران» و پایان سریع و برق‌آسای جنگ تأکید دارد. این طرح در لایه‌های تصمیم‌گیری آمریکا با مخالفت‌هایی روبه‌رو شده، اما در نشست توجیهی دو روز پیش برای شماری از نمایندگان کنگره، اصول آن مورد اجماع قرار گرفته است.

ایران اینتل‌واچ گفته است که تعویق ده‌روزه هشدار قبلی آمریکا درباره حمله به نیروگاه‌های ایران، یا ناشی از تردید در اجرای این طرح بوده، یا اقدامی برای خرید زمان و حتی فریب پیش از آغاز عملیات در صبح ۲۸ مارچ.

نکات کلیدی طرح «هامان»
ـ آمریکا در بازه ۲۷ تا ۳۰ مارچ ۲۰۲۶ عملیات نظامی علیه ایران انجام خواهد داد.
ـ ۴۰۰۰ نیروی آمریکایی همراه با گروه‌های تکفیری سوریه در آذربایجان مستقر شده‌اند و در ۲۵ مارچ، ۲۰ ریزپرنده برای تصویربرداری مقدماتی وارد مناطق مرزی ایران شده‌اند.
ـ ۲۵۰ نیروی آمریکا در بحرین و ۲۵۰ نفر در پاکستان مستقر شده‌اند تا با ورود زمینی، منطقه چابهار را جدا کرده و به سمت ولایت‌های مرکزی پیش‌روی کنند.
ـ نیروهای تکفیری، گروه‌های تروریستی کردی و ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی در اقلیم کردستان عراق مستقر شده‌اند.
ـ آغاز عملیات با حمله شدید به زیرساخت برق در نوار جنوبی ایران و یکی از شهرهای مرکزی و انهدام نیروگاه اتمی بوشهر پیش‌بینی شده است.
ـ هلی‌برن نیروها از باندهای فرقه‌های (پادگان‌ها) شکاری در بندرعباس، کرمانشاه، ارومیه، تبریز و بوشهر انجام می‌شود؛ مناطقی که پیش از آن بمباران شده و نیروهای ایرانی هدف قرار می‌گیرند.
ـ ۲۱۱ خلبان ریزپرنده اوکراینی برای جلوگیری از حضور نیروهای مدافع ایران به‌کار گرفته می‌شوند و ریزپرنده‌های انتحاری توان دفاعی ایران را مختل خواهند کرد.
ـ اسرائیل یا آمریکا با سلاح غیرمتعارف به نیروگاه‌های نطنز و فردو حمله خواهند کرد.

در پایان این گزارش تأکید شده که ایران تاکنون «خارج از قاعده» رفتار کرده و با آمادگی برای سناریوهای مختلف، آمریکا را به اعتراف به ناکامی در عرصه نظامی واداشته است.

در همین حال، کارشناسان نظامی و امنیتی نیز با اشاره به ناتوانی اسرائیل در نابودی جنبش حماس پس از ماه‌ها عملیات سنگین در نوار غزه و همچنین شکست‌های پی‌درپی آمریکا در عراق و افغانستان، تأکید می‌کنند که توانمندی‌های ایران به‌مراتب فراتر از آن است که با چنین سناریوهایی از میان برود. به‌گفته آنان تجربه دو دهه اخیر نشان داده که آمریکا و متحدانش در مواجهه با بازیگران منطقه‌ای بسیار کوچک‌تر از ایران نیز به اهداف نظامی خود دست نیافته‌اند؛ بنابراین تصور موفقیت در اجرای طرحی به گستردگی «هامان» با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد.

کارشناسان معتقدند که ایران با ساختار دفاعی چندلایه، شبکه نیروهای هم‌پیمان و تجربه عملیاتی گسترده، در موقعیتی قرار دارد که هرگونه اقدام نظامی علیه آن می‌تواند پیامدهایی فراتر از محاسبات طراحان این سناریو داشته باشد.

از سوی دیگر، این سناریو در حالی طراحی شده که طبق محاسبات اولیه آمریکا و اسرائیل قرار بود توان نظامی جمهوری اسلامی در همان ۲۴ ساعت نخست حمله از کار بیفتد، اما چنین نشد. همین واقعیت نشان می‌دهد که طرح جدید نیز با شکست قطعی روبه‌رو خواهد شد و نمی‌تواند به اهداف موردنظر طراحانش برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا