اسلایدشوپرونده ویژه: تجاوز آمریکایی-صهیونی علیه ایرانجنگجهانحقوق بشرگزارشنظامی

بازتاب جهانی جنگ علیه ایران؛ روایت رسانه‌های بین‌المللی از تنش‌ها و پیامدها

خبرگزاری دید: بازتاب جنگ علیه ایران همچنان در صدر تحلیل‌های رسانه‌های بین‌المللی قرار دارد و هر روز ابعاد تازه‌ای از پیامدهای نظامی، سیاسی و اقتصادی آن در مطبوعات جهان منعکس می‌شود.

شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره حمله گسترده به زیرساخت‌های حیاتی ایران پرداخت و نوشت این سخنان نشان می‌دهد او از تهدید به نقض قواعد حقوق بین‌الملل به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده می‌کند.

نشریه هیل با اشاره به حملات آمریکا و اسرائیل به بخش‌هایی از توان هوایی، دریایی و موشکی ایران تأکید کرده است که معیار موفقیت ایران صرفاً حفظ تجهیزات نظامی نیست، بلکه توانایی تحمیل هزینه به طرف مقابل از مسیر فشار اقتصادی و بی‌ثباتی بازارهای جهانی نیز اهمیت دارد.

روزنامه نیویورک‌تایمز جنگ علیه ایران را یکی از مهم‌ترین درگیری‌های چند دهه اخیر توصیف کرده و نوشته است که این جنگ نشان می‌دهد الگوی نبردهای مدرن با سرعت در حال تغییر است.

روزنامه القدس‌العربی ضمن اشاره به تنش‌های شدید میان آمریکا و ایران، از وجود فرصت‌هایی برای دیپلماسی سخن گفته و تأکید کرده است که بحث درباره توافق احتمالی در شرایطی مطرح می‌شود که محاسبات نظامی، اقتصادی و سیاسی داخلی دو طرف با فشارهای متحدان و رقبا درهم‌تنیده شده است.

شبکه المنار نیز تحولات اخیر را نشانه تغییر ماهیت درگیری‌ها در خاورمیانه دانسته و نوشته است که رویارویی کنونی دیگر تابع قواعد سنتی گذشته نیست و به سمت الگوهای پیچیده‌تر و مستقیم‌تر حرکت می‌کند.

روزنامه صباح ترکیه با اشاره به حملات آمریکا و اسرائیل به ایران نوشته است که قواعد بازی مدت‌ها است تغییر کرده، اما واشنگتن همچنان تصور می‌کند می‌تواند با همان الگوهای قدیمی عمل کند.

رسانه راشاتودی گزارش داده که بیش از یک ماه از جنگ گذشته و آنچه قرار بود یک کمپاین کوتاه باشد، به جنگی طولانی و پرهزینه تبدیل شده است؛ جنگی که موجب افزایش قیمت نفت و بنزین و کاهش محبوبیت ترامپ شده است.

خبرگزاری اسپوتنیک هشدار داده که تهدیدات آمریکا برای حمله به شبکه برق، پالایشگاه‌ها و تأسیسات آب‌شیرین‌کن ایران پیامدهای انسانی گسترده‌ای خواهد داشت و مزیت نظامی قابل‌ توجهی نیز ایجاد نمی‌کند.

خبرگزاری شینهوا با اشاره به تهدیدهای اخیر ترامپ درباره ایران نوشته است که حتی پس از پایان جنگ نیز ممکن است قیمت نفت به سطح پیشین بازنگردد.

روزنامه جروزالم‌پست نیز به اختلاف رویکرد میان آمریکا و اروپا پرداخته و نوشته در حالی که واشنگتن و تل‌آویو سیاستی سخت‌گیرانه علیه ایران دنبال می‌کنند، کشورهای اروپایی خواهان کاهش تنش هستند و این جنگ را «جنگ خود» نمی‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا