افغانستانخبردسته بندی نشدهسیاست

والی پیشین کابل: بدون تغییر سیاست طالبان، افغانستان از بحران نجات نمی‌یابد

خبرگزاری دید: والی پیشین کابل، با هشدار نسبت به ادامه بحران سیاسی و اقتصادی افغانستان تأکید کرد که طالبان برای ایجاد اعتماد عمومی و فراهم‌سازی زمینه تفاهم ملی باید اقدامات عملی و قابل‌سنجش انجام دهند.

احمدالله علی‌زی، والی پیشین کابل در دوره جمهوری، در تازه‌ترین اظهارات خود با اشاره به تداوم بحران سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان تأکید کرده است که عبور از وضعیت کنونی تنها در صورت ایجاد یک روند سیاسی فراگیر و تغییر رویکرد حاکمان فعلی امکان‌پذیر خواهد بود.

وی در پیامی که در صفحه ایکس خود منتشر کرده، گفته است افغانستان در شرایطی قرار دارد که انزوای سیاسی و فشارهای اقتصادی به شکل هم‌زمان بر زندگی شهروندان تأثیر گذاشته و بدون اجماع ملی، هیچ راه‌حل پایدار برای خروج از این وضعیت وجود ندارد.

علی‌زی با تأکید بر ضرورت اعتمادسازی میان جریان‌های سیاسی و اجتماعی افغانستان، از طالبان خواسته است تا «گام‌های عملی، مشخص و قابل‌سنجش» برای فراهم‌سازی زمینه گفت‌وگوی ملی و مشارکت همه‌جانبه بردارند.

وی ادامه داد که تنها از طریق چنین رویکردی می‌توان زمینه شکل‌گیری یک ساختار سیاسی مشروع و مورد پذیرش عمومی را فراهم کرد.

والی پیشین کابل همچنین تصریح کرده است که ادامه وضعیت فعلی می‌تواند فرصت‌های مهم سیاسی و اقتصادی افغانستان را از بین ببرد و روند توسعه کشور را بیش از پیش با بن‌بست مواجه کند.

وی هشدار داده است که تأخیر در ایجاد یک توافق سیاسی گسترده، پیامدهای سنگینی برای آینده کشور و نسل‌های بعدی خواهد داشت.

در بخش دیگری از موضع‌گیری او، بر نقش جامعه جهانی و کشورهای منطقه نیز تأکید شده است.

علی‌زی از این کشورها خواسته است تا در زمان مناسب و با در نظر گرفتن منافع مردم افغانستان، در راستای کمک به بهبود وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور اقدام کنند و از فرصت‌های موجود برای جلوگیری از تعمیق بحران استفاده شود.

وی همچنین بر اهمیت کاهش اختلافات داخلی و تقویت فضای تفاهم میان همه اقوام و جریان‌های سیاسی تأکید کرده و گفته است که آینده باثبات افغانستان در گرو مشارکت واقعی همه طرف‌ها و کنار گذاشتن نگاه‌های انحصارگرایانه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا