افغانستانتروریسمجنگخبرسیاستنظامی

درانی: محکومیت‌های طالبان گزینشی است و رهبران تی‌تی‌پی در افغانستان‌اند

خبرگزاری دید: آصف درانی، نماینده پیشین پاکستان برای افغانستان، با انتقاد از موضع طالبان در قبال حمله مرگبار کویته گفت این گروه در برابر خشونت‌ها برخورد گزینشی دارد و باید حملات تحریک طالبان پاکستانی را نیز محکوم کند. او تأکید کرد که رهبران تی‌تی‌پی در افغانستان حضور دارند و از آنجا عملیات علیه غیرنظامیان پاکستانی را هدایت می‌کنند.

آصف درانی، نماینده سابق پاکستان برای افغانستان، در واکنش به بیانیه طالبان درباره حمله انتحاری به قطار مسافربری در کویته، این گروه را به برخورد دوگانه با حملات تروریستی متهم کرد. او یکشنبه، سوم جوزا، در پاسخ به توییت قهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، نوشت که رهبران تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در افغانستان پناه گرفته‌اند و از آنجا حملات علیه غیرنظامیان پاکستانی را سازمان‌دهی می‌کنند.

درانی گفت طالبان تنها حملاتی را محکوم می‌کند که به نفعش باشد و در برابر خشونت‌های تی‌تی‌پی سکوت کرده‌ است. به گفته او، این سکوت در حالی ادامه دارد که تی‌تی‌پی بارها مسوولیت حملات خونبار علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی پاکستان را بر عهده گرفته است.

حمله اخیر در کویته زمانی رخ داد که یک موتر بمب‌گذاری‌شده به قطار حامل سربازان برخورد کرد و دست‌کم ۳۴ کشته و بیش از ۹۶ زخمی برجای گذاشت. ارتش آزادی‌بخش بلوچ، یکی از گروه‌های جدایی‌طلب فعال در بلوچستان، مسوولیت این حمله را پذیرفت.

وزارت خارجه طالبان این حمله را محکوم کرد و گفت «حمله به غیرنظامیان، از سوی هر کسی و به هر شکلی، محکوم است». با این حال، این وزارتخانه تاکنون هیچ‌گاه حملات تی‌تی‌پی را که بارها در پاکستان تلفات سنگین برجای گذاشته، محکوم نکرده است.

درانی در ادامه تأکید کرد که انفجار کویته باید برای دولت پاکستان هشداری جدی باشد تا تاکتیک‌های امنیتی خود را بازنگری کند. او گفت تا زمانی که مردم در کنار دولت قرار نگیرند، مبارزه با تروریم نتیجه‌ای پایدار نخواهد داشت. به باور او، سپردن مسوولیت مقابله با تروریزم به بروکرات‌ها و کارگزاران اداری، بدون مشارکت واقعی مردم، نمی‌تواند امنیت را تضمین کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا