خبرگزاری دید: وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرده که بیش از ۱۱۰۰ پناهجوی افغانستانی که در قطر در انتظار انتقال به ایالات متحده هستند، به کشورهای ثالث منتقل خواهند شد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفته که بیش از یکهزار و ۱۰۰ پناهجوی افغانستانی که در یک پایگاه در قطر در انتظار بررسی و انتقال به آمریکا بودند، دیگر به ایالات متحده منتقل نخواهند شد و برنامه انتقال آنان به کشورهای سوم در حال بررسی است.
به گفته او، پس از صدور یک فرمان اجرایی، روند ورود شهروندان افغانستان به آمریکا متوقف شده و در حال حاضر دولت این کشور در حال مذاکره با چندین کشور برای پذیرش این افراد و یافتن مکانهای امن برای اسکان آنان است.
روبیو همچنین در واکنش به گزارشها درباره احتمال انتقال این پناهجویان به جمهوری دموکراتیک کنگو تأکید کرده که هیچ کشوری ظرفیت پذیرش یکباره این تعداد افراد را ندارد و واشنگتن در حال گفتوگو با گزینههای مختلف برای تقسیم و انتقال این افراد به چند کشور است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، این پناهجویان شامل مترجمان و همکاران پیشین نیروهای آمریکایی در افغانستان هستند و بیش از ۴۰۰ کودک نیز در میان آنان حضور دارند.
در پی این تصمیم، وضعیت این گروه از پناهجویان همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و نگرانیها درباره آینده و شرایط انسانی آنان افزایش یافته است. در همین حال، این اقدام با انتقادهای تند مواجه شده و نشانهای از بیتعهدی و «خیانت آمریکا به همکاران پیشین خود» تعریف شده است.