افغانستانحقوق بشرخبرزنانسیاست

گزارش سازمان ملل: افغانستان از فهرست مشارکت سیاسی زنان حذف شد

خبرگزاری دید: گزارش جدید نهاد زنان سازمان ملل نشان می‌دهد افغانستان به دلیل نبود نهادهای سیاسی فعال و حذف کامل زنان از ساختار قدرت، در کنار میانمار و گینه در زمره کشورهایی قرار گرفته که داده قابل استنادی درباره مشارکت سیاسی زنان در آن‌ها وجود ندارد.

گزارش سازمان ملل: افغانستان از فهرست مشارکت سیاسی زنان حذف شد

گزارش «زنان در سیاست ۲۰۲۶» که از سوی نهاد زنان سازمان ملل منتشر شده، وضعیت مشارکت زنان در ساختارهای سیاسی ۱۹۰ کشور را بررسی کرده و افغانستان را در بخش «شرایط استثنایی یا نبود داده‌های در دسترس» قرار داده است.

بر اساس این گزارش، افغانستان به دلیل نبود پارلمان فعال و حذف زنان از نهادهای رسمی تصمیم‌گیری، در رتبه‌بندی جهانی حضور زنان در پارلمان‌ها و کابینه‌های دولتی جایگاهی ندارد. در بخش کابینه نیز نام افغانستان در کنار کوریای شمالی و میانمار به‌عنوان کشورهایی با اطلاعات غیرقابل دسترس ثبت شده است.

این گزارش یادآور شده که پیش از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، زنان حدود ۲۷ درصد کرسی‌های مجلس نمایندگان افغانستان را در اختیار داشتند، اما پس از انحلال پارلمان، از تمامی ساختارهای رسمی سیاسی کنار گذاشته شدند.

در سطح جهانی، میانگین حضور زنان در پارلمان‌ها به ۲۷.۴ درصد رسیده و رواندا با ۶۳.۸ درصد، کوبا با ۵۷.۲ درصد و نیکاراگوئه با ۵۵ درصد بیشترین سهم زنان در مجالس قانون‌گذاری را دارند.

کارشناسان حقوق زنان معتقدند حذف کامل زنان از ساختار قدرت، افغانستان را به یکی از معدود کشورهای جهان تبدیل کرده که زنان در آن هیچ نقش رسمی در فرآیندهای تصمیم‌گیری سیاسی ندارند و این امر فاصله این کشور با روند جهانی مشارکت سیاسی زنان را بیش از پیش افزایش داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا