اسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثجنگسیاست

آغاز عملیات جبهه متحد افغانستان علیه طالبان

خبرگزاری دید: جبهه متحد افغانستان به رهبری سمیع سادات، فرمانده پیشین نیروهای ویژه دولت جمهوری، اعلام کرده نخستین عملیات نظامی خود را علیه طالبان آغاز کرده است. این تحول همزمان با ورود حاکمیت طالبان به سال پنجم، نشانه‌ای از فعال‌شدن دوباره جبهات مسلح مخالف در افغانستان است.

جبهه متحد افغانستان امروز شنبه، دهم اسد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که «عملیات نظامی علیه طالبان و سایر گروه‌های تروریستی» را در چارچوب «ماموریت آزادی افغانستان» آغاز کرده است. این جبهه خود را وارث قانون اساسی، پرچم سه‌رنگ و ارزش‌های ملی افغانستان دانسته و تأکید کرده برای «احیای آزادی، تحقق اراده مردم و تأمین عدالت و عزت افغان‌ها» به مبارزه ادامه خواهد داد.

در این بیانیه آمده که نیروهای این جبهه در هشتم اسد، طالبان را در مسیر قندهار ـ اسپین‌بولدک هدف حمله قرار داده‌اند. طالبان تاکنون به این ادعا واکنشی نشان نداده است.

جبهه متحد در پیام خود خطاب به مردم افغانستان نوشته است: «فرزندان شما بار دیگر به میدان آمده‌اند تا برای همیشه ریشه افراط‌گرایی و ظلم را نابود کنند و صلح، آرامش و پیشرفت را برای افغانستان به ارمغان بیاورند.»

سمیع سادات، فرمانده ارشد ارتش افغانستان در دوران جمهوری و آخرین فرمانده سپاه ۲۱۵ میوند در هلمند، رهبری این جبهه را برعهده دارد. جبهه متحد در ماه میزان ۱۴۰۲ در ایالات متحده تأسیس شد و تاکنون بیشتر فعالیت‌های سیاسی داشت. این نخستین بار است که منابع این جبهه از انجام یک حمله مسلحانه خبر می‌دهند.

این تحول در شرایطی رخ داده که تسلط طالبان بر افغانستان وارد پنجمین سال خود شده و جبهات مخالف در هفته‌های اخیر فعالیت‌های نظامی خود را افزایش داده‌اند. حدود دو هفته پیش، جبهه تازه‌تأسیس «سپاهی میهن» برای ساعاتی یفتل پایین بدخشان را از کنترل طالبان خارج کرد و جبهه آزادی افغانستان نیز در ولسوالی زیباک وارد درگیری مستقیم با طالبان شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا